Performansom brže do Doma omladine u Boru [VIDEO]

Inicijativa „Mladi u centru“ svojevrsnim javnim performansom ispred Maxi diskonta još jednom je pokazala koliko je mladima u Boru potreban prostor za delovanje i omladinske projekte.

Ovi mladi ljudi se nadaju da će ovo biti primer dobre prakse i drugim opštinama i gradovima koji nemaju svoj prostor za omladinu. Njihova očekivanja su velika, a takođe se nadaju i ostvarenju dogovorenog sa lokalnom samoupravom.

„Akcija „Gradimo Dom omladine“ ima za cilj da pokaže građanima Bora koliko je mladima u ovom gradu stalo da dobiju prostor u kome će se kreativno razvijati i stcarati neke nove ideje. Nadamo se da ćemo nastaviti dobru saradnju sa Opštinom Bor i da ćemo zajedničkim snagama, do kraja ove godine, rešiti problem prostora Doma omladine. Naša treutna kancelarija za mlade, iako je lepa, jako je mala. Nama je tamo skučeno i nadamo se da nećemo i tokom ove zime morati da budemo u tom prostoru“, istakla je Monika Punđejević, koordinatorka Kluba za mlade „Istočni front“.

Kako saznajemo iz inicijative „Mladi u centru“, očekuje se da potrebna dokumentacija za imovinu donje zgrade nekadašnjeg TS-a, koju lokalna samouprava planira da nameni mladima, stigne iz Beograda u borski katastar u ponedeljak 20. novembra. Naredni korak jeste upis imovine, pa će tom zgradom moći da raspolaže opština Bor i ustupi je na korišćenje mladima.
U ovoj inicijativi veruju da ceo proces može da se završi do kraja ove godine.

[box type=“info“ align=““ class=““ width=““]Tekst je deo projekta „Borski omladinski žurnal“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]