Peticija protiv rijalitija, počelo prikupljanje potpisa u Boru

Aktivisti organizacije „Srbija u pokretu“ i Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti počeli su u Boru sa prikupljanjem potpisa za ograničenje emitovanja rijaliti programa.

Cilj je da se za nedelju dana u desetak mesta širom Srbije prikupi 30 hiljada potpisa kako bi se inicirala izmena Zakona o elektronskim medijima.

Peticijom se traži ukidanje emitovanje rijalitija uživo, da ga dnevno ne bude više od tri sata, ali i da se propiše obaveza televizijama da u toku dana emituju najmanje pola sata kulturnog programa za decu i tinejdžere.

„Želimo više dečijeg kulturnog sadržaja, minimum 30 minuta na svim televizijima sa nacionalnom frekvencijom.

Deca u Srbiji su svakodnevno izložena scenama nasilja i promociji pogrešnih vrednosti što može negativno uticati na njihov razvoj. Naša odgovornost je da im omogućimo alternativu“, popručuju iz udruženja „Srbija u pokretu“.

Prikupljanje potpisa u Boru počelo je sinoć na uličnoj akciji na gradskom šetalištu, a zainteresovani građani će inicijativu moći da podrže i od svoje kuće.

Koordinator kampanje u Boru Vuksan Miličević najavio je da će u narednih par dana mladi aktivisti „Srbije u pokretu“ ići „od vrata do vrata“ u najvećim gradskim naseljima.

Takođe, u subotu 29. juna biće organizovana još jedna ulična akcija prikupljana potpisa na gradskom šetalištu na „četvrtom kilometru“.