Počela dezinfekcija stambenih zgrada u Boru

Odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije, sinoć je u Boru počela dezinfekcija stambenih zgrada kao jedna od mera u sprečavanju širenja koronavirusa.

Veterinarska stanica Bor vrši dezinfekciju ulaza, poštanskih sandučića i liftova, dok je JKP za stambene usluge, u koordinaciji sa upravnicima stambenih zajednica, organizovalo preduzeća i preduzetnike koji održavaju stambene zgrade na teritoriji grada da vrše dezinfekciju zajedničkih prostorija, gelendera i stepeništa.

Sa dezinfekcijim se krenulo sinoć u 17 sati sa početkom policijskog časa.

Ovom aktivnošću biće obuhvaćene sve stambene zgrade na teritoriji grada, a završetak dezinfekcije se očekuje u narednih sedam dana.

„Sprovedeni tretmani dezinfekcije biće propisno obeleženi u cilju obaveštenja, a ono što je važno jeste da tretmani dezinfekcije nisu opasni po stanare zgrada nakon izvođenja“, navodi se u saopštenju Službe za medije grada Bora.

Nadležni napominju se da je reč o dodatnim merama zaštite i da građani nikako ne smeju da prestanu sa primenom već preporučenih higijenskih i sanitarnih mera samozaštite i prevencije koje treba da spreče širenje koronavirusa.

Finansijska sredstva za dezinfekciju zgrada obezbeđena su iz budžeta grada Bora.