Počinje XI Međunarodni simpozijum o reciklažnim tehnologijama i održivom razvoju [NAJAVA]

U periodu od 2. do 4. novembra u hotelu „Albo“ u Boru održaće se jedanaesti po redu Međunarodni simpozijum o reciklažnim tehnologijama i održivom razvoju u organizaciji Tehničkog fakulteta u Boru.

tehnicki-fakultet

Već više od jednu deceniju međunarodno priznata konferencija na temu reciklaže i održivog razvoja konstantno privlači veliki broj predavača i autora naučno-istraživačkih radova iz celog sveta.

Misija ovog simpozijuma jeste da na jednom mestu okupi profesionalce iz industrije, istraživače, profesore i predstavnike države, kako bi kroz jasno definisane usko stručne oblasti razmenjivali iskustva iz prakse i naučnih istraživanja.

Sama konferencija otpočeće sutra u 10 časova plenarnim predavanjem dr Viktora Simončića, glavnog konsultanta hrvatske kompanije VIKOS, koja se bavi poslovnim i ekološkim konsaltingom.

Peti Nacionalni studentski simpozijum „Reciklažne tehnologije i održivi razvoj“

U okviru XI Međunarodnog simpozijuma o reciklažnim tehnologijama i održivom razvoju, od 2. do 4. novembra, organizovaće se i 5. Studentski simpozijum „Reciklažne tehnologije i održivi razvoj“ (5. SSRTOR).

Inače, SSRTOR je prvi nacionalni studentski simpozijum iz oblasti reciklažnih tehnologija i održivog razvoja, koji se organizuje sa ciljem da se studentima osnovnih akademskih studija svih fakulteta pruži jedinstvena prilika da prikažu svoje stečeno znanje i prezentuju rezultate svojih istraživanja.