Policijska uprava Bor dobila 18 novih vozila [FOTO]

Pripadnici Policijske uprave Bor od danas na raspolaganju imaju 18 novih “škoda rapid” patrolnih vozila. Ovo je deo od ukupno 710 vozila raspoređenih u policijske uprava širom Srbije.

Na svečanosti povodom uručenja novih vozila održanoj u Beogradu, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najavio je da će do kraja godine vozni park MUP-a biti bogatiji za više od 1.000 vozila.

„Kao ministar unutrašnjih poslova ponosan sam što će naše kolege policajci koji svakodnevno obavljaju svoje dužnosti moći uz pomoć ovih vozila da budu efikasniji u svom radu. Ulažući u uslove rada naših policijskih službenika mi ulažemo u veću bezbednost svih građana Srbije“ rekao je Stefanović.

Nova vozila su namenjena policiji opšte nadležnosti i saobraćajnoj policiji, a ministar je rekao da je ovo samo prvi kontigent nabavljenih automobila. Policija bi trebala uskoro da dobije nove uniforme i opremu.

„Očekujem da se vozila koriste isključivo u interesu građana. Svakim danom rada u Ministarstvu trudio sam se da policijskim službenicima i svim drugim službenicima našeg Ministarstva olakšam rad nabavkom nove opreme, vozila, uniformi i svega onoga što im je potrebno za rad“, istakao je Stefanović, dodajući da je ovo značajna isporuka vozila za MUP koja će se osetiti u svim opštinama u Srbiji.

Prema rečima ministra ovo nije poslednja isporuka i najavio da će u narednom periodu policijski službenici dobiti i nove marice, patrolne motocikle, nova vatrogasna i terenska vozila.

„Mi ćemo se truditi da u okviru drugog kapitalnog projekat dodatno osavremenimo i moderenizujemo opremu i vozila za Upravu kriminalističke policije, granične policije, Jedinice za obezbeđenje i drugih jedinica. Posvećeno radimo na tome da osavremenimo policiju i damo joj najbolje moguće uslove za rad “, rekao je Stefanović.