Predstavljanje 44. broja časopisa Beležnica u borskoj Narodnoj biblioteci

Narodna biblioteka Bor u četvrtak, 8. juna, s početkom u 19 sati predstaviće 44. izdanje časopisa Beležnica.

Novi broj Beležnice donosi zanimljive i raznovrsne priloge koji istražuju istoriju knjige i njen značaj u životima različitih pojedinaca. Takođe, tu su i članci koji se bave aktuelnostima iz samog srca Narodne biblioteke Bor. Čitaoci će uživati u književnim prilozima i prevodima naših talentovanih sugrađana i sugrađanki, dok će prikazi i obimni istraživački radovi ponuditi uvid u društveno-političke, ekonomske i istorijske aspekte radništva u Boru tokom poslednje decenije 20. veka.

Autori priloga su Italo Kalvino (u prevodu Ivane Ćirić, prof. italijanskog iz Bora), Goran Milenković (NB Bor), Biljana Ćirić („Šta bi kustosiranje trebalo/moglo da bude“), Violeta Stojmenović (NB Bor), Marijana Stojčić (Centar za primenjenu istoriju), Dragan Stojmenović (NB Bor), Radiša Dragićević (književnik iz Bora), Ana Janković (NB Bor) i Kristofer Mekel (u prevodu Jelene Radovanović, pesnikinje iz Bora).

Osvežavajući vizuelni identitet časopisa Beležnica donosi redizajn kojeg potpisuje talentovana grafička dizajnerka i digitalna umetnica Jelena Pejović iz Bora.