Predstavljene nove knjige borske spisateljice Danijele Doberšek Mijalković

Veče poezije i proze iz stvaralaštva borske spisateljice Danijele Doberšek Mijalković organizovano je u Narodnoj biblioteci u Boru.

Predstavljene su dve knjige Danijele Doberšek Mijalković, roman „Zarobljena prošlost” i knjiga poezije „Slomljeno srce”. Promašene ljubavi, bol, tuga i patnja prožimaju se kroz ceo roman „Zarobljena prošlost”, dok je knjiga poezije „Slomljeno srce” posvećena autorkinim najdražim osobama.

„U romanu je uglavnom tema ljubav, a njime sam čitateljkama htela da ukažem na činjenicu da i posle razočaravajućih ljubavi, mogu da nađu onu pravu. Ovom knjigom takođe poručujem svima da nikada ne odustanu od ljubavi. Pesme su nastajale sistematski. Ima tu ljubavnih pesama, koje su posvećene bivšim ljubavima, sadašnjem suprugu, sinu, drugarici, kumama. Moj jedini motiv za pisanje, za sada, je ljubav, koja nas sve i pokreće”, istakla je autorka, dodavši da bi jedno od narednih izdanja mogla da bude knjiga o njenom sinu.

„Napisala sam knjigu o Peđi, svom mlađem sinu koji je dete sa posebnim potrebama. Biće pomalo edukativna, sa nekim medicinskim aspektima, glavnom dijagnozom, sporednim dijagnozama. Po meni, to je nešto najbolje što sam do sada napisala”, naglasila je Doberšek Mijalković.

U novim knjigama ove borske spisateljice, prema rečima recenzentkinje i lektorke Ružice Milosavljević, oseća se nova energija.

„U ovim knjigama oseća se nova energija, preovladava sreća i ispunjenost kojih u ranijim zbirkama pesama nije bilo zato što su bile posvećene bivšim ljubavima koje su obeležile tužan period života. U prethodnim knjigama dominirali su bol, čežnja, nesrećna ljubav, dani i godine života koji su proživljeni u agoniji. Tako da je ona ovom knjigom poručila i pokazala da je srećna i ispunjena zbog nove ljubavi i da onaj ko je željan ljubavi i spreman da voli, može to da doživi i u srednjoj dobi i da nije samo mladost rezervisana za ljubav”, kazala je Milosavljević.

Književnica Danijela Doberšek Mijalković objavila je i knjigu poezije „Dodir neba” i roman „Usamljeni sanjar”, a izdavanje romana „Zarobljena prošlost” finansijski je podžao grad Bor.