Predstavljeni sertifikovani partneri regionalnog brenda istočne Srbije “Balcanica Superior”

0
228

Regionalna agencija za razvoj istične Srbije (RARIS) predstavila je danas prvih deset kompanija kompanija koje su ispunile sve kriterijume brenda “Balcanica Superior” i dobile prestižan status “Sertifikovani partner”.

Sertifikati predstavnicima kompanijma su uručeni na današnjoj svečanosti, pod nazivom “Balcanica Superior Gala”, održanoj u zaječarskom Pozorištu “Zoran Radmilović”.

“Regionalni brend Istočne Srbije “Balcanica Superior” je žig garancije koji kupcima garantuje da se radi o određenom stepenu kvaliteta brendiranog proizvoda ili usluge, kao i da su oni poreklom iz istočne Srbije. Ovaj žig kompanijama unapređuje reputaciju, vidljivost i kredibilitet na tržištu”, kažu iz RARIS-a.

Žig garancije „Balcanica Superior“ je registrovan kod Zavoda za intelektualnu svojinu u skladu sa Ničanskom klasifikacijom (Međunarodna klasifikacije roba i usluga za registraciju žigova).

Sertifikovani partneri brenda „Balcanica Superior“ su firme: Timomed iz Knjaževca, Vinarija RAJ (Negotin), Adonis iz Sokobanje, Vinarija Matalj iz Negotin, Hotel Albo (Bor), Restoran ŽUPAN (Sokobanja), MDS (Knjaževac), Etno selo “Gostoljublje” iz negotinskog Sikola, SCS Plus (Knjaževac) i Frutimo iz selo Petruša kod Knjaževca.

Svečanosti je prisustvovalo stotinak predstavnika biznis sektora, međunarodnih organizacija, ministarstava, lokalne samouprave, turističke zajednice i civilnog sektora, a tokom svečane ceremonije, koja je na momente imala elemente spektakla, direktorima kompanija je sertifikate uručio direktor RARIS-a, Vladan Jeremić.

Posebno priznanje za podršku u procesu uspostavljanja regionalnog brenda uručeno je i Džonu Galageru, vođi tima programa „Podrška ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbiji (PRRR)“ koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime