Predstavljeni sertifikovani partneri regionalnog brenda istočne Srbije „Balcanica Superior“

Regionalna agencija za razvoj istične Srbije (RARIS) predstavila je danas prvih deset kompanija kompanija koje su ispunile sve kriterijume brenda „Balcanica Superior“ i dobile prestižan status „Sertifikovani partner“.

Sertifikati predstavnicima kompanijma su uručeni na današnjoj svečanosti, pod nazivom „Balcanica Superior Gala“, održanoj u zaječarskom Pozorištu „Zoran Radmilović“.

„Regionalni brend Istočne Srbije “Balcanica Superior” je žig garancije koji kupcima garantuje da se radi o određenom stepenu kvaliteta brendiranog proizvoda ili usluge, kao i da su oni poreklom iz istočne Srbije. Ovaj žig kompanijama unapređuje reputaciju, vidljivost i kredibilitet na tržištu“, kažu iz RARIS-a.

Žig garancije „Balcanica Superior“ je registrovan kod Zavoda za intelektualnu svojinu u skladu sa Ničanskom klasifikacijom (Međunarodna klasifikacije roba i usluga za registraciju žigova).

Sertifikovani partneri brenda „Balcanica Superior“ su firme: Timomed iz Knjaževca, Vinarija RAJ (Negotin), Adonis iz Sokobanje, Vinarija Matalj iz Negotin, Hotel Albo (Bor), Restoran ŽUPAN (Sokobanja), MDS (Knjaževac), Etno selo „Gostoljublje“ iz negotinskog Sikola, SCS Plus (Knjaževac) i Frutimo iz selo Petruša kod Knjaževca.

Svečanosti je prisustvovalo stotinak predstavnika biznis sektora, međunarodnih organizacija, ministarstava, lokalne samouprave, turističke zajednice i civilnog sektora, a tokom svečane ceremonije, koja je na momente imala elemente spektakla, direktorima kompanija je sertifikate uručio direktor RARIS-a, Vladan Jeremić.

Posebno priznanje za podršku u procesu uspostavljanja regionalnog brenda uručeno je i Džonu Galageru, vođi tima programa „Podrška ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbiji (PRRR)“ koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).