Preminule još dve osobe iz Bora zaražene koronavirusom

Od posledica koronavirusa preminule su još dve osobe, dok je broj zaraženih u ovom trenutku 35, pokazuju današnji podaci Zavoda za javno zdravlje “Timok”.

Dr Vesna Radosavljević, direktorka Doma zdravlja u Boru saopštila je da su preminule osobe starosti 61 i 70 godina i da su oba pacijenta imala pored virusa i združene bolesti.

“Radi se o osobama ženskog i muškog pola, koje su, pored virusa, imale združene bolesti. Pacijent ženskog pola je zbog pogoršanja osnovne bolesti upućena na dalje lečenje u Niš, gde je i preminula, dok je pacijent muškog pola zbog teškog stanja primarne bolesti bio hospitalizovan na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru”, kazala je Radosavljević.

U prethodna tri dana koronavirus je potvrđen kod ukupšno šest osoba, od kojih je jedan asimptomatski slučaj, dok su ostali sa blagom i srednje teškom kliničkom slikom.

U Kovid ambulanti je od petka, zabeleženo skoro 60 pregleda pacijenata sa simptomima sličnim virusu, a za 21 uzeti bris čekaju se rezultati testiranja.

Prema rečima dr Radosavljević, epidemiološka situacija na teritoriji grada Bora neprekidno se prati, a ukoliko u narednim danima bude zabeležen skok broja zaraženih, razmatraće se i ponovno uvođenje vanredne situacije.

Od početka pandemije u Boru je registrovan 331 slučaj infekcije koronavirusom, 286 osoba se oporavilo, dok je deset osoba preminulo.