Preminuo Patrijarh Irinej

1
646

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej (Gavrilović) preminuo je jutros u 7 časova i 7 minuta, saopštila je SPC.

Foto: Υπουργείο Εξωτερικών

Patrijarh Irinej, koji je bio zaražen koronavirusom, lečio se u Vojnoj bolnici na Karaburmi. On je testiran pozitivno na koronavirus 4. novembra, a već sutradan je hospitalizovan u Vojnoj bolnici na Karaburmi.

Njegovo zdravstveno stanje naglo se pogoršalo juče i bio je priključen na aparate za održavanje rada vitalnih organa.

Srpski patrijarh je preminuo u 90 godini.

“O svim drugim detaljima u vezi sa sahranom Njegove svetosti patrijarha javnost će biti uskoro obaveštena. Večan mu spomen i Carstvo Nebesko”, navodi SPC.

(Beta)1 KOMENTAR

  1. A SADA NEKA GA ČUVAJU ANĐELI!

    Srpskoj pravoslavnoj crkvi i vernicima izražavam najiskrenijeg saučešća povodom upokojenja u Gospodu Njegove svetosti arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko – karlovačkog i patrijarha srpskog gospodina Irineja. On je svoj život posvetio SPC i narodu i borbi za nacionalne interese i jedinstvo građana. U želji da mu Bog podari rajski blagoslov u carstvu nebeskom i neka mu bude laka sveta zemlja. Uspomena na blaženopočivšeg gospodina Irineja neka bude podstrek za jedinstvo građana u svim zemljama gde živi srbi i za očuvanje nacionalnog bića na teritoriji Srbije, za šta se blaženopočivši Irinej nesebično zalagao i za šta se molio tokom svog bitisanja.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime