Prikupljeno 2.500 potpisa za osnivanje Doma omladine u Boru

0
51

Pokretači inicijative “Mladi u centru” sa svojim aktivistima proslavili su na Borskom jezeru prikupljenih 2.500 potpisa podrške građana za osnivanje regionalnog Doma omladine sa sedištem u Boru.

Naredni koraci u sklopu ove inicijative jesu dalje prikupljanje potpisa kako bi se stiglo do 5.000 što je krajnji cilj i ujedno će taj broj biti i najveći broj ikada prikupljenih potpisa za neku inicijativu koju pokreću građani na teritoriji Borskog okruga.

Osim skupljanja potpisa radi se i na snimanje omladinskog filma, pripremi okruglog stola sa predstavnicima donosioca odluka, organizovanju flesh moba “Uključi se i ti”, intereaktivne predstave na otvorenom, kao i organizovanju šetnje podrške pod nazivom “Podrži mlade”.

Podsetimo da je do sada ovu inicijativu podržalo i 10 narodnih poslanika iz aktuelnog saziva Skupštine Srbije, koji će se javno ogasiti po ovom pitanju u septembru mesecu, kao i da su u toku pregovori sa više kompanija i istaknutih pojedinaca koji će zajedno sa predstavnicima inicijative “Mladi u centru” raditi na izradi razvojnog plana budućeg Doma omladine.

“Želeo bih da se zahvalim svima koji su aktivno radili da bi došli do ovde gde smo sada. Važno je da znate da ovo nije nikakav projekat, nama donatora koji stoji iza ovoga i sve što se radi, ljudi rade isključivo na volonterskoj osnovi. Svaki naš korak je kamen u temelju Doma omladine – gradi sa nama!”, rekao je Srećko Zdravković jedan od pokretača inicijative.

Prema rečima organizatora, sve aktivnosti se sprovode po metodologiji “društvenog organizovanja” koju praktikuje udruženje “Srbija u pokretu” sa kojim sarađuju Kancelarija za mlade Bor i Web tim “Bor 030”.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here