Zaposleni u Kancelariji za mlade Bor se obratili članu Gradskog veća zaduženom za omladinu i zatražili zaštitu

Zaposleni u Kancelariji za mlade (KZM) Bor uputili su dopis Saši Simonoviću, članu veća zaduženom za omladinu i verske zajednice, tražeći objašnjenje, pomoć i zaštitu zbog neprijatne situacije u kojoj su se našli.

U dopisu upućenom članu Gradskog veća, iz Kancelarije za mlade ukazuju da su za poslednja dva meseca imali čak tri nadređene osobe zadužene za KZM i da rešenje o imenovanju Ivana Vučkovića još nisu dobili.

„Zanima nas, koji je uopšte status Ivana Vučkovića (Zamenik predsednika Skupštine Bora) i koja su mu ovlašćenja i na osnovu čega, na nam naređuje šta, kada i kako da radimo?“, pitaju iz KZM.

Ističu da im je Vučković kazao da je on glavni i da će im reći smeju, a šta ne smeju da rade.

„Već tri puta nam je pretio da ako ne bude tako tj. po tome kako je rekao, da može za čas da nas očisti i dovede druge kada on to želi. Od tada, stalno nas nešto ispituje, konstantno zivka telefonom i traži da dolazimo kod njega u kancelariju“, navodi se u dopisu KZN.

U pisanom obraćanju članu Gradskog veća se dodaje da Vučković poziva zaposlene telefonom van radnog vremena, što doživljavaju kao uznemiravanje.

„Ivan Vučković nas zove telefonom, psihički uznemirava, a to radi i van radnog vremena i vikendom. Naređuje kada i sa kime smemo da se družimo i pričamo o volonterskim aktivnostima, a kao i sa kime ne smemo. Takođe, nedugo posle njega pojavila se nepoznata osoba koja dolazi i u tajnosti fotografiše, što nas plaši i sumnjamo da on stoji iza toga“, tvrde iz KZM.

Radnici Kancelarije za mlade Bor takođe ističu da su plaćeni ispod minimalca, bez prijave radnog staža i zdravstvenog osiguranja, što dodatno pogoršava njihovu situaciju.

Zaposleni mole za zaštitu i traže od člana Gradskog veće zaduženog za omladinu da im pruži potrebnu podršku kako bi mogli nesmetano da obavljaju svoj posao.