Protiv kovida vakcinisano više od 1.300 Borana

Vakcinu protiv zarazne bolesti Kovid-19 izazvane koronavirusom SARS-CoV-2 u Boru je zaključno sa jučernjiom danom primilo 1.284 osobe, dok je broj danas vakcinisanih oko 180.

Dobrovoljna imunizacija se u Boru sprovodi na dve lokacije u Domu zdravlja i punktu oformljenom u Klubu za stare u penzionerskoj ulici broj 1.

Najveći broj do juče vakcinisanih, njih 1.208 primilo je prvu dozu kineskog proizvođača „Sinofarm“, dok je 76 osoba primilo vakcinu „Fajzer-BioNTek“.

U Srbiji je vakcinu protiv koronavirusa primilo 275.150 građana, a samo danas njih 55.628. Prema rečima nadležnih Srbija je šesta zemlja na svetu, a treća u Evropi po broju vakcinisanih na 100 stanovnika.

„Nažalost, borba protiv koronavirusa i dalje i traje i trajaće još neko vreme. Dobro je što je zahvaljujući Vladi Republike Srbije naša zemlja  jedna od vodećih zemlja u svetu po broju obezbeđenih vakcina za građane i ja verujem da će vakcinacija ubrzati borbu protiv koronavirusa. Istakao bih da trenutno na teritoriji grada Bora imamo 786 vakcina za naše sugrađane i da će u skladu sa potrebama one stizati u narednim danima“, kazao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Prema zvaničnim podacima koronavirus je u Boru trenutno aktivan kod 115 osoba, na kovid odeljenjima Opšte bolnice smešteno je 35 pacijenta, od kojih je 31 pozitivan na koronavirus.