PRVI DAN KURBAN BAJRAMA: U borskoj džamiji održan Bajram namaz

1
119

Muslimani u čitavoj Srbiji, pa i u Boru, proslavljaju danas prvi dan jednog od dva najveća muslimanska praznika – Kuban bajram, ili praznik žrtve. U džamiji “Medina em Imam Sefkija” tom prilikom služen je Bajramski namaz (Bajramska molitva).

džamija-bor

Sve džamije na teritoriji Srbije oglasile su sinoć sa svojih minareta početak Kurban bajrama. Tom prilikom i u jedinoj džamiji u Timočkoj krajini služena je Bajramska molitva.

Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije, Sead Nasufović, čestitao je Kurban bajram svim muslimanima, poželevši dobro zdravlje, uspeh u životu i radu, kao i sreću svim ljudima širom sveta koji žele mir i dobro čovečanstvu.

“Obaveza je naša da svojoj domovini budemo blizu i da bdijemo nad njenim mirom i sigurnošću. Zato želim srećan Bajram svim muslimanima, moleći Boga za dobro zdravlje, uspeh u životu i radu, kao i sreću u porodici ljudima širom sveta koji žele mir i dobro čovečanstvu. Bajram Šefir Mubarek Olsun”, poručio je reis IZS.

1 KOMENTAR

  1. Ako džamija nema građevinsku dozvolu shodno svrsi odmah je srušiti. Ako ima onda pitati onog ko ju je izdao da li u opštini Bor postoji urbanistički plan i da li postoji u planu prostor za ovakvo mesto

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime