Putno zdravstveno osiguranje RFZO

Građani koji se spremaju za odlazak na odmor u inostranstvo polisu zdravstvenog putnog osiguranja mogu nabaviti i u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.

put-na-more

Cena porodične polise za Grčku, kao i bilo koju drugu evropsku zemlju uključujući i Tursku, za put od 10 dana iznosi 780 dinara po osobi, za 15 dana 1.090 dinara po osobi, dok se put od pet dana može osigurati za 390 dinara.

Polisa se može kupiti u bilo kojoj filijali Fonda, bez obzira na prebivalište u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Sopotu, Barajevu, Malom Iđošu – u svakom od skoro 200 mesta u kojima postoje ispostave Fonda i gde i inače overavaju zdravstvene knjižicu.

Za putnu polisu RFZO nije od značaja da li sa zemljom putovanja Srbija ima sklopljen međudržavni ugovor, koji, primera radi, nije sklopljen sa Grčkom – najčešćom destinacijom građana Srbije.

„Putna polisa RFZO-a omogućava korisniku da se u slučaju potrebe može obratiti najbližoj zdravstvenoj ustanovi u mestu u kome se zatekne i ne ograničava ga na državne ustanove ili bilo kakvu određenu mrežu zdravstvenih ustanova“, rekla je Tanjugu rukovodilac Dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja RFZO-a Jasmina Bojović.

Ona objašnjava da sa polisom RFZO, trošak u svakoj zdravstvenoj ustanovi u inostranstvu uz odgovarajući račun biće refundiran, a rok za isplatu je 14 dana.

Naša sagovornica kaže da za one koji su Zainteresovani da kupe putnu polisu RFZO-a ne postoje ograničenje ni po pitanju godina starosti, a i da su cene pristupačne.

„Cene nismo menjali od prve izdate polise, ali smo uvodili nove popuste, recimo za osiguranike koji su se kod nas osigurali više puta. Za porodična i grupna putovanja popust je 20 odsto, a pojam porodice za nas obuhvata ne samo roditelje i decu već i bake i deke“, kaže Bojović.

Za kupovinu polisu zdravstvenog putnog osiguranja potrebno je u filijalu RFZO poneti overenu zdravstvenu knjižicu i putnu ispravu.

(Tanjug)