Raspisan poziv za obuku budućih negovatelja/ica za osobe sa invaliditetom u Boru

Udruženje „…IZ КRUGA – Bor, Organizacija za zaštitu prava i podršku osobama sa invaliditetom”  8. i 9. jula organizovaće dvodnevnu obuku  negovatelja/ica za osobe sa invaliditetom.

Prednost imaju osobe sa evidencije nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje Bor, za koje stručni radnik proceni da su odgovarajući kandidati za pohađanje obuke. Preduslov za uključivanje u akreditovani program obuke za pomoć u kući su osobe sa najmanje trećim stepenom obrazovanja.

Zainteresovani budući negovatelji i negovateljice za učešće na ovoj obuci mogu da se prijave do ponedeljka 6. jula do 15 sati na telefon 060/507-5077 ili putem mejla: [email protected].

Obuku drže sertifikovani predavači i treneri. Polaznici, nakon završene obuke, dobijaju sertifikat, a sa odabranim kandidatima Udruženje „…IZ КRUGA – Bor” potpisaće ugovor o pružanju usluge negovatelja za osobe sa invaliditetom u trajanju od mesec dana.

Cilj ovog programa obuke, navode u ovoj borskoj organizaciji za zaštitu prava i podršku osobama sa invaliditetom je razvoj znanja i veština negovateljica neophodnih za sveobuhvatni pristup i rad sa odraslim osobama sa invaliditetom da bi se unapredilo opšte stanje korisnika, nivo socijalne sigurnosti, kvalitet života korisnika kao i povećanje nivoa njihovog uključenja u život i aktivnosti zajednice.

Sadržaji programa obuke imaju za cilj unapređenje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i smanjenje njihove socijalne isključenosti.