Rat saopštenjima: Inicijativa “Mladi u centru” odgovorila Opštinskom veću Opštine Bor

78
68

Inicijativa “Mladi u centru” uputila je saopštenje za javnost kao odgovor Opštinskom veću Opštine Bor u vezi sa osnivanjem Omladinskog centra u Boru.

Saopštenje inicijative “Mladi u centru” udruženja građana “Srbija u pokretu”  prenosimo u integralnom obliku, bez uredničkih intervencija.

Pre svega izrazito nam je drago da čujemo da Opština Bor makar deklarativno podržava mlade. Žao nam je da je prethodno, naših 12 poziva za sastanak bilo ignorisano, ali nam je drago da je podrška 5.500 građana koji su svojim potpisom stali iza nas, dovela do ovako brze reakcije opštine.

Iako je u saopštenju opštine navedeno nekoliko neistina, radujemo se prvom sastanku sledeće nedelje i nadamo se da će Opština ozbiljno pristupiti rešavanju ovog problema.
Takođe ističemo, da postoji jedan jedini način da Opština pokaže da brine o mladima u Boru, a to je dobijanje na korišćenje dela prostorija Doma kulture, dela koji nije u funkciji a nalazi se u desnoj lameli Doma kulture.

Podsetimo, Dom kulture je izgrađen novcem naših roditelja kroz sistem samodoprinosa, a koji je već godinama u posedu lokalnog odbora Socijalističke partije Srbije. U tom delu objekta ima puno praznog prostora koji se ne koristi.

Dakle, draga Opštino, dajte mladima prostor koji traže na korišćenje odmah, a ako u budućnosti možete da iskoristite fondove Evropske Unije da mladima izgradite novi Dom omladine, imaćete u tome punu našu podršku.

78 KOMENTARA

  1. bitno je da imamo novi semafor …. stvarno sramota za ovaj grad da nema nista slicno domu omladine , a realno od ovih na vlasti stvarno nista ne ocekujem , samo mogu da se nadam da se ljudi probude i ako treba odrze neki javni skup u znaku protesta …

  2. Bravo I samo napred! Ako im treba prostor treba da im daju,ako su Mladi u centru treba I da budu u CENTRU!!! Puno srece im zelim u daljem radu!

  3. Подршка за Бор. Редно је да најзад добију Дом омладине! Велики поздрав из Ниша.

  4. Stvarno srsmota da mladi moraju da se bore za tako elementarne stvari poput podrske svoje lokalne uprave. #mladiucentru

  5. Dokle vise da guramo mlade u cosak, dajte mladima taj prostor ,pa oni su ti koji trebaju da budu centar svih lepih stvari koje se desavaju , ionako postoji mnostvo prostorija koje nemaju nikakvu namenu! MLADI U CENTRU!!!

  6. Svaki grad treba da ima tako nesto, a velika je sramota da se inicijativa mladih u startu gasi a prostori nicemu ne sluzi. Pustite ljude da zive, snobovi to vam nije kupio tata ni mama, vec su tate i mame svih omladinaca placali. I o cemu tu ima da se raspravlja kao da se ne zna pojam dom omladine, pa nece niko tamo napraviti kvalitetnije, to je samo izdrk…. nad omladinom, moze vam se a? Pa ne zadugo…

  7. MLADI U CENTRU, podrška mladima!!! Dosta smo ćutali, vreme je da svi učinimo nešto za sebe i nama drage ljude!!!

  8. Bor vec decenijama nema prostor za kvalitetno okupljanje mladih i to je jedna od najvecih pukotina u kvalitetu zivljenja u Boru, svaka cast mladima koji se bore!

  9. Svaka podrska mladima mnogo znaci. Pruzite im i vi koji ovo citate svoju, njima je neophodna. Mladi U Centru.

  10. Želim vam uspjeh i da u sljedećim razgovorima naiđete na više razumijevanja lokalnih vlasti. Pozdrav iz kišnog Glasgowa.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here