RTB Bor pomaže susednom Zaječaru u borbi sa nabujalim Timokom

2
91

Nabujali Timok ozbiljno je pripretio Zaječaru i Knjaževcu. Kod sela Vratarnica u zaječarskoj opštini Beli Timok je već počeo da se izliva, a očekuje se i poplavni talas iz pravca Knjaževca koji bi mogao da ugrozi meštane naselja Višnjar.

Beli Timok kod Vratarnice

Pomoć Zaječaru i Knjaževcu u mehanizaciji ponudio je i Blagoje Spaskovski, generalni direktor Rudarsko topioničarskog basen Bora, koji je put Zaječara uputio prve buldožere i bagere.

Nadležni u RTB nastavili su da u Borsko jezero, gde voda doseže dva metra ispod tačke preliva, iako nivo raste pet centimetara dnevno, upumpavaju vodu Beljevinske reke, što će rasteretiti Timok.

„U Borsko jezero se dnevno upumpa 13 hiljada kubika vode sa Beljevinskog izvorišta koja bi, u suprotnom, završila u Timoku. Za mesec dana nivo je porastao 1,8 metara, ali je jezero još uvek „žedno“ i može da prihvata Beljevinsku reku. Tako rasterećujemo Timok i pomažemo komšijske gradove, pre svega Zaječar gde je proglašena vanredna situacija zbog opasnosti od poplava“, kaže Vladimir Janošević, direktor TIR-a.

(Bor 030/Kolektiv G.T.V)

 

2 KOMENTARA

  1. ..Nazalost… ..nazalost…sada uz snezne nanose u Kladovu,Negotinu,Majdanpeku… … i nabujale reke prete da ponovo odseku citavu Timocku krajinu ..a i Istocnu Srbiju ..od ostatka Srbije i sveta…..Izbori,izbori,izbori…stdanke,stranke,stranke…vlast, vlast ,vlast…IZGUBLJENE DECENIJE…Kome sada nije jasno da osim sto bez njih nigde ,ni u jednom regionu u svetu ,Evropi i Srbiji,NE POSTOJI demografski,ekonomski ,socijalni oporavak….SAOBRACAJNI KORIDORI (autoput,zeleznicki)SLUZE I DA U OVAKVIM EKSTREMNIM METEROLOSKI. USLIVIMA…citavi regioni ne ostanu ODSCENI OD SVETA…Kao sto tome ,uz SVE ostalo ,Timockon krajini i Istocnoj Srbiji MORA U BLISKOJ BUDUCNOSTI da sluzi Koridor Istok…Gde su sad ti cuveni lokalni ,,lideri,,…politikanti i kampanje ..Borski,Timocko-krajinski i ostali…..u kojima NIKO NE SME DA IZGOVORI NI IME OVOG KORIDORA Istocne Srbije….I sada ostaje da se maksimalno pomogne Zajecarcima,Kladovljanima,Negotincima….i da se molomo Bogu da sneg prestane da pada ..da Timok i druge reke prestanu da nadolaze….i da lokalni politikanti i ,,lideri,, skinu SELOTEJP STRAHA sa usta…i za pocetak izgovore Koridor Istok…

  2. Osim što zna da uzima , Spaskovski evo sada na izmaku svog, hoće da vrati deo i društvu. Nisu ga upoznali timočani kao dobrotvora, bar sada neka se pokaže, kada svi dižu ruke od njega. On osim neljudskog ispade da ima i 0,1% ljudskog odgoja i ponašanje.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime