Savet za mlade usvojio Lokalni akcioni plan

Savet za mlade opštine Bor usvojio je na današnjoj sednici Lokalni akcioni plan za mlade do 2022. godine.

Usvojeni stateški dokument predviđa mere i aktivnosti na poboljšanju kvaliteta mladih u borskoj opštini.

„Lokalni akcioni plan za mlade obuhvata važne oblasti, poput obrazovanja, kulture, ekologije, profesionalne orijentacije za mlade. Tu je i za nas veoma važno otvaranje Doma omladine. Mladi su to sami odredili kao prioritet. Opština je izdvojila sredstva, tako da je započeto renoviranje i adaptacija prostora za Dom omladine“, kaže Sanja Petrovska.

Težnje, ali i energiju mladih, usmerenu na realizaciju njima bitnih sadržaja, ističe Srećko Zdravković, član Saveta za mlade i koordinator Kancelarije za mlade u tehničkom mandatu, prepoznala je i lokalna samouprava.

„Verujem da će Dom omladine biti adaptiran u narednih mesec dana. Od sadržaja očekujemo omladinsku kafeteriju, tu će biti premeštena i Kancelarija za mlade, Udruženje Dom omladine i sva ostala udruženja, a osim toga biće tu i nekih novih programa, sale za rekreaciju, konferencijska sala, omladinska zadruga“, ističe Zdravković.

Savet za mlade preko Lokalnog akcionog plana, istakao je Aleksandar Milikić, predsednik opštine Bor, određuje politiku razvoja mladih na teritoriji opštine Bor za period od četiri godine, a usvojen je zahvaljujući velikoj energiji i entuzijazmu mladih.

„Uporedo sa Lokalnim akcionim planom mi smo, ono što smo obećali u prethodnom periodu i Kancelariji za mlade i omladinskim udruženjima, krenuli sa sređivanjem kompletnog objekta za mlade i upravo smo ovde zatvorili jedan krug, a to je da su mladi u Boru dobili institucionalnu organizaciju, a dobili su i objekat gde će svoje vreme kvalitetno, inteligentno i kreativno provoditi“, dodao je Milikić.