Sergej Trifunović u Boru: Prodaja RTB-a je ozbiljno kriminalno delo

Bor su danas posetili kandidati za poslanike sa liste Pokreta slobodnih građana sa Sergejem Trifunovićem, predsednikom PSG-a na čelu.

Aktivisti Pokreta slobodnih građana, ali i kandidati za narodne poslanike ove političke grupacije, razgovarali su sa građanima Bora i delili propagandni materijal.

Svoje stavove predstavili su Srbijanka Turajlić, osnivačica PSG i lider Pokreta Sergej Trifunović, koji je u svom maniru, simbolično, u Bor ušao u gepeku, parafrazirajući Cecinu pesmu „Zabranjeni grad“: „Ja sam tu, u Ninovom gepeku, da kukam kad zatreba, da shvatim šta ne treba. Vozi me“, pevao je Sergej.

U susretu sa građanima, prvo što je Sergej Trifunović, poručio Boranima, predstavljajući im kandidate za poslanike iz ovog kraja Ljubišu Marinkovića i dr Miodraga Jovanovića, da će se u parlamentu baviti vrućim temama kao što je privatizacija Rudarsko-topioničarskog basena Bor za koju je ocenio da se radi o „ozbiljnom kriminalnom delu“.

Oduzimanje imuniteta svim poslanicima u Narodnoj skupštini, Aleksin zakon i omogućavanje lečenja bolesne dece u inostranstvu biće prioritet Pokreta slobodnih građana ukoliko im glasači na predstojećim parlamentarnim izborima ukažu poverenje i omoguće im svojim glasovima da osvoje poslaničke mandate u republičkom parlamentu, rekao je u Boru Sergej Trifunović, lider PSG.

„Prvo na čemu ću ja insistirati pre Aleksinog zakona do koga mi je jako stalo i za šta ću se boriti je da se apsolutno oduzme imunitet svim poslanicima u Narodnoj skupštini, jer vi na primer u skupštini imate ratnog zločinca Vojislava Šešelja koji može da vređa poslanice i naziva ih ustaškim kurvama nekažnjeno jer ima imunitet“, kaže Sergej Trifunović.

Uz Aleksin zakon na čijem će usvajanju insistirati, prioritet Pokretu slobodnih građana kad uđu u parlament biće i lečenje bolesne dece.

„Ono što lično mene interesuje, bolna tačka je šest puta odbijen predlog poslanice Marinike Tepić da se teško bolesna deca leče o državnom trošku leče u inostranstvu. Šest puta odbijen predlog od strane narodnih poslanika koji tim činom decu direktno osuđuju na smrt, a da bi stvar bila licemernija, poslednji put kada je 159 poslanika bilo uzdržano, jer je valjda zdravlje srpske dece tema oko koje treba biti uzdržan, oni raspravljaju o predlogu Marjana Rističevića o slepim miševima koji su jako bitna stvar“, kaže u izjavi za Bor 030, predsednik PSG-a.