Spaskovski čestitao vaterpolistima osvajanja zlatne medalje i pozvao ih da ponovo dođu u Bor

2
42

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor Blagoje Spaskovski čestitao je vaterpolo reprezentaciji Srbije osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

vaterpolo-turnir

“Srbija ima dva rudnika zlata, jedan RTB Bor, a drugi srca „delfina“. U oba se vredno i naporno radi da bi se do zlata došlo. I to je jedini put – put bez prečica i alternativa, put do izlivene zlatne poluge u borskoj fabrici i zlatne medalje na grudima srpskih vaterpolista.

Verovao sam u vas, zlatni dečaci, i bio siguran da ćete – rudarskim rečnikom kazano – u Riju iskopati zlato. I rekao sam vam to, kada se pre mesec i po dana bili naši gosti. Kada sam vam dole u Jami, 440 metara pod zemljom, govorio kako i u kojim uslovima rudari dolaze do zlata i uporedio njihov rad sa vašim treninzima.

Nakon olimpijskog zlata čast za Bor, koju ste nam ukazali održavanjem predolimpijskog turnira osam najjačih svetskih reprezentacija, dobila je novu dimenziju. Ponosni smo što smo vam bili domaćini i što smo, eto, bili privilegovani da izbliza posmatramo vaše pripreme za pohod na najsjajnije odličje u Brazilu. I nismo samo ponosni, pomalo se i pravimo važni zbog toga.

Hvala vam za radost koju ste nam pričinili maestralnim utakmicama u Rio de Žaneiru i hvala vam za sreću koju ste uneli u sve sprske domove.

Bravo, šampioni!!!

Veliko mi je zadovoljstvo da još jednom ponovim svoj poziv da, nakon Olimpijskih igara u Brazilu, ponovo svi dođete u Bor i budete gosti našeg hotela na Borskom jezeru. Učinili biste nam time neizmernu radost i veliku čast”, naveo je u čestitki Spaskovski.

vaterpolo-srbija-crna-gora

Pre samog početka Olimpijskih igara u Boru je odigran vaterpolo turnir na kome je učestvovalo 8 od dvanaest reprezentacija koje su se u Riju borile za medalje.

2 KOMENTARA

  1. Sada znamo..Veliki Borski Vizionar i Vodja ne pronalazi zlato samo svuda oko Bora.. .Upravo je On taj koji je pronasao zlato i u dalekom Riju…I to Olimpijsko….Pravi Zlatni Brazilac Ronaldo. ….Adios Ronaldo

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime