SRCE ZA DECU: Osmeh na licima Anđele, Mihajla i Nikoline iz Bora zbog pomoći fondacije „Blic“

U okviru humanitarne akcije „Srce za decu“ fondacije „Blic“ borske mališane Anđelu (13), Mihajla (11) i Nikolinu (9) Đorđević iz Bora, zahvaljujući humanim ljudima, obradovali su i vratili im osmeh na lice vredni pokloni, za koje kažu da će im mnogo značiti u narednoj školskoj godini. 

Humani ljudi uključeni u akciju „Srce za decu“ fondacije „Blic“ odlučili su se da ovoga puta pomognu i jednoj porodici iz Bora.

Naime, od agencije „Sportnetwork“, partnera akcije, Anđela, Mihajlo i Nikolina Đorđević dobili su garderobu, školski pribor, rančeve, šolje, kačkete, a najveće oduševljenje usledilo je kada su Đorđevići ugledali da su svi pokloni sa oznakom FK „Crvena zvezda“.

Srce za decu

Porodica Đorđević živi u stanu od 36 kvadrata koji je dobila od Opštine Bor na korišćenje. Bez kupatila i kuhinje, u jednom sobičku, žive od danas do sutra, a beda i nemaština osećaju se na svakom koraku. Hranu dobijaju iz Narodne kuhinje, a i pored svega sve troje mališana odlično je u školi.

„Ovo je neverovatno. Imam i majicu i kačket i šal Crvene zvezde. Pa to je moj omiljeni fudbalski klub“, rekao je Mihajlo ne skidajući osmeh sa lica.

Za razliku od Mihajla, Anđelu je najviše obradovao nov školski pribor i sveske. Najmlađa Nikolina bila je presrećna kada je ugledala da je dobila nov ranac, jer prethodni više nije ni bio za upotrebu.

Srce za decu

Svu radost svoje dece u suzama je pratila njihova majka Zokica Blagojević, ističući da je zahvalna fondaciji i donatorima.

Pored agencije „Sportnetwork“, poklone mališanima uručio je i Saša Trifunović, vlasnik Agencije za konsalting i menadžment „Ist medija“ iz Bora.

(Foto: Blic; tekst: Blic/Bor030)