Stručnjaci „Outoteka“ izvšili preliminarnu reviziju rada nove fleš-peći i konvertora

Predvođeni projekt-menadžerom finskog „Outoteka“ Tonijem Korkanom, stručnjak za FSF (flash smelting furnace) proces Jorma Myyri i specijalista za konvertorske operacije u topionici u Harjavalti Petri Torsti, obavili su u prethodnih pet dana preliminarnu reviziju rada nove fleš-peći i konvertora. Nakon toga, borske metalurge savetovali su kako da pobošljaju rad nove pirometalurške linije u RTB-u Bor.

pec-nova-topionica

„Novo pirometalurško postrojenje u Boru radi dobro, a biće još bolje ukoliko basenski stručnjaci primene u praksi sve naše sugesetije koje smo im i u pisanom obliku dostavili nakon obavljene revizije. Međutim, primećivali smo i ranije da ima otpora kod operatera da rade po našim predlozima. Sada je otpor znatno manji, ali je još uvek prisutan. Za stabilan rad potrebna je bolja radna i tehnološka disciplina“, podvukao je Toni Korkan.

Generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski naglasio je da se u potpunosti slaže sa ocenom projekt-menadžera „Outoteka“ i obećao da će do naredne posete stručnjaka iz Finske koja je, kako se čulo na današnjem sastanku, dogovorena nakon novogodišnjih i božićnih praznika, radna i tehnološka disciplina biti popravljena.

(Kolektiv)