Tebrizam: Besplatne radionice medijske i digitalne pismenosti za mlade u Boru

Omladinsko udruženje „Tebrizam“ najavljuje seriju besplatnih radionica pod nazivom „Razumeti, analizirati, kreirati: radionice digitalne i medijske pismenosti“ namenjene mladima od 15 do 30 godina, koje će se održati u decembru u Boru.

Ovaj edukativni program, sufinansiran od strane Evropske unije kroz Erasmus+ program, ima za cilj unapređenje digitalne i medijske pismenosti mladih, kao i razumevanje uloge društvenih mreža.

Prva radionica pod nazivom „Kako da funkcionišem u digitalnom svetu?“ zakazana je za 9. decembar. Ova radionica će mladima pružiti priliku da istraže digitalni prostor i razviju praktične veštine za efikasno snalaženje na internetu, od upravljanja digitalnim alatima do očuvanja online sigurnosti.

Druga radionica pod nazivom „Pažljivo sa informacijama na internetu!“ održaće se 10. decembra. Učesnici će dobiti digitalne alate i tehnike za kritičku analizu informacija, prepoznavanje lažnih vesti, kao i sposobnost kreiranja istinitih informacija.

Treća radionica „Društvene mreže iz drugog ugla!“ planirana je za 16. decembar, a mladi će imati priliku da nauče o uticaju društvenih mreža na društvo, kako ih iskoristiti u poslovnim i privatnim svrhama, kao i da razviju sposobnost prepoznavanja koristi kroz praktične primere.

Predavanja će biti održana u Obrazovno kreativnom centru u Boru, sa početkom u 11 časova.

Učešće na radionicama je besplatno, a učesnici će dobiti sertifikat za uspešno pohađanje treninga, kao i Youthpass od Evropske unije.

Neophodno je prisustvovati svim radionicama kako bi se stekao sertifikat. Prijave su obavezne i traju do 8. decembra do kraja dana, a možete se prijaviti putem linka: https://forms.gle/NitMBDz5rAKqwh2y7