Tehnička škola iz Bora nagrađena za saradnju u oblasti karijernog vođenja

Borska Tehnička škola dobila je nagradu za saradnju u oblasti karijernog vođenja i savetovanja na osmom Sajmu karijernog vođenja i savetovanja, održanom nedavno u Beogradu.

Sajam je imao za cilj da okupi timove srednjih škola za karijerno savetovanje i vođenje, kancelarije za mlade i organizacije civilnog društva koje se bave karijernim vođenjem i savetovanjem u cilju razmene iskustava i unapređivanja rada u ovoj oblasti koja je od velikog značaja za povećanje zapošljivosti mladih.

Tehnička škola iz Bora predstavila je brojne aktivnosti realizovane tokom protekle godine, među kojima se ističu: obuke učenika – novinara, saradnja sa poslovnim sektorom iz Bora i šire, saradnja sa Tehničkim i drugim fakultetima, Nacionalnom službom za zapošljavanje, predstavljanje IT zanimanja, gostovanje stručnjaka iz različitih oblasti, „senka na poslu“, negovanje učeničkih hobija i dr.

„Nagrada će biti iskorišćena za opremanje „karijernog kutka“ koji će omogućiti bolje informisanje učenika o zanimanjima, fakultetima i načinima upravljanja svojom karijerom“, kažu iz Tehničke škole.