TF Bor: Održana radionica pisanja studija slučaja u okviru Rešica mreže

Kao dodatna aktivnost internacionalizacije Odseka za inženjerski menadžment, Tehničkog fakulteta u Boru, u periodu od 6. do 9. oktobra, održana je radionica za pisanje studija slučaja u okviru internacionalne Rešica mreže za preduzetništvo i inovacije.

cs6

„Resita Net“ akademska je mreža koju čini 16 univerziteta iz jugoistočne Evrope, na čelu sa univerzitetima iz Nemačke. Finansirana je od strane DAAD asocijacije, mreža se bavi razvojem akademske prakse, razmenom studenata i profesora i obukama iz oblasti preduzetništva i inovacija.

U okviru date mreže, početkom meseca, u hotelu „Albo“ održane su radionice za pisanje studija slučaja, na kojima je bilo angažovano 10 profesora iz institucija članica.

cs4

Na samim radionicama, profesori iz Nemačke, Bugarske, Albanije, Makedonije i Srbije u timovima su analizirali poslovanje odabranih uspešnih kompanija iz regiona istočne i južne Srbije i vršili intervjue sa predstavnicima tih kompanija.

Takođe, profesori su i posetili sva ova preduzeća, da bi na osnovu analize poslovanja i intervjua sa vlasnicima i menadžmentom ovih kompanija mogli da rade na razvoju studija slučaja, koje su namenjene studentima ekonomije i menadžmenta u okviru nastave na fakultetima Rešica mreže.

Više informacija možete pronaći na sajtu katedre.