TF Bor: Veliki broj stranaca na ovogodišnjoj Majskoj konferenciji [FOTO]

Tradicionalna Internacionalna majska konferencija o strategijskom menadžmentu (IMKSM), organizovana je i ove godine, 12. put po redu, u periodu od 28. do 30. maja, u hotelu „Albo“ u Boru.

IMKSM16

Internacionalna majska konferencija o strategijskom menadžmentu, vodeći je skup u oblasti opšteg menadžmenta u Srbiji. Konferenciju svake godine organizuje Odsek za inženjerski menadžment, Tehničkog fakulteta u Boru, a ove godine borska katedra može se pohvaliti velikim brojem prijavljenih naučno-istraživačkih radova profesora i naučnika iz inostranstva.

IMKSM16-3

„Ove godine možemo se pohvaliti najvećim brojem učesnika do sada. Prijavljeno je oko 150 radova, sa preko 300 autora, što je svojevrsni rekord konferencije za ovih 12 godina postojanja. Autori dolaze iz 21 zemlje sveta i drago nam je da u kontinuitetu od 5 godina njihov broj konstantno raste. Takođe, broj učesnika iz inostranstva ove godine daleko je veći nego ranije i gotovo se izjednačio sa brojem domaćih istraživača“, istakao je Predrag Đorđević, predsednik organizacionog odbora.

IMKSM16-2

Paralelno sa Majskom konferencijom, organizovan je i Internacionalni studentski simpozijum o strategijskom menadžmentu, čija je glavna tema bila „Ekološka svest kao univerzalna evropska vrednost“. Studentska konferencija finansijski je bila podržana od strane međunarodnog Višegrad fonda i realizovana kao jedna od aktivnosti istoimenog V4 projekta, o kojem smo već pisali.

Više informacija možete pronaći na sajtu katedre za menadžment.