Treći Memorijal „Miodrag Prvulović Žikajlo“ [NAJAVA]

Ženski košarkaški klub „Zicer“ organizovaće treći po redu Memorijal „Miodrag Prvulović Žikajlo“ u čast trenera i košarkaškog sudije koji je svojim radom ostavio dubok trag u borskoj košarci.

Na ovogodišnjem Memorijalu učestvovaće pored domaćina, koji je ujedno i organizator, ekipa ženskog košarkaškog kluba „Radnički“ iz Kragujevca koja se takmiči u Drugoj ženskoj ligi Srbije, a za koju nastupa Jelena Prvulović, ćerka Miodraga Prvulovića.

Miodrag Prvulović, zvani Žikajlo, rođen je 1957. godine u Boru i bio je jedan od najboljih košarkaških trenera istočne Srbije.

Trenerskom karijerom počeo je da se bavi osamdesetih godina prošlog veka. Kao trener stvarao je dobre igračice i nizao uspehe sa svim selekcijama u Boru. U radu najviše su mu pomagali Željko Gagić, Vule Atanasovski i Dušan Nakić.

Takođe, sarađivao je sa velikim trenerima poput Duška Vujoševića, Miroslava Mute Nikolića, Zorana Kovačića Ćivije, Zorana Tira i drugih. Pored toga bio je trener nekoliko poznatih košarkašica kao što su Sandra Rapo, Valentina Nikolov, Silvana Polovina, Zorica Đerić, Dragana Prvulović, Snežana Nikolić i mnoge druge.

Za najboljeg trenera Timočke Krajine izabran je 1985. godine, dok je za najboljeg trenera opštine Bor proglašen 1989. i 1990. godine.

U njegovu čast već dve godine u Boru održava se Memorijalni turnir, koji je do sada bio u organizaciji ŽKK „Bor“, a od ove godine organizaciju preuzima ŽKK „Zicer“.

Utakmica između ŽKK „Zicer“ i ŽKK „Radnički“ biće odigrana 29. decembra, u velikoj hali Sportskog centra Bor sa početkom od 14 časova.