Turistička organizacija Bor na 52. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Turistička organizacija Bor će od 3. do 5. oktobra učestvovati na 52. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Borska Turistička organizacija će predstaviti kompletnu turističku ponudu ovog kraja na svom štandu u Master hali u kojoj se predstavljaju banje iz Srbije, Mađarske i Slovenije.

“Više od 40 turističkih organizacija, među njima su i TOS, TOV i TONS, Regija zapadna Srbija promovisaće svoje sadržaje u Master hali. Svim zainteresovanim organizatorima putovanja, medijima i posetiocima Sajma omogućićemo  da na pravi način upoznaju celokupnu  sve bogatiju, raznovrsnu i na turističkoj mapi već prepoznatljivu borsku turističku ponudu”, kažu u Turističkoj organizaciji grada Bor.

Na ovogodišnjem novosadskom sajmu turizma učestvuju i izlagači iz Grčke, Francuske, Rusije, Turske, ali i iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Severne Makedonije, Republike Srpske, Rumunije i Slovačke.

Tokom ovog Sajma konkretnu ponudu za turističke aranžmane donose i agencije pod okriljem YUTE, članice Udruženja receptivnih agencija, a prvi put će nastupiti i ponuđači individualnih aranžmana Serbia Adventures.

“Novosadski sajam je, u okviru Hosted Bajer programa, organizovao i dolazak turoperatora iz inostranstva zainteresovanih za turističku ponudu Dunavskog regiona. Među skupovima u kongresnom centru posebno se izdvaja Investiciona konferencija „Koliko košta, a koliko vredi ulaganje u zdravo drustvo”. Uvek interesantni za publiku su i Gastro izazovi, promocija gastrionomije uz takmičenja profesionalaca, đaka i učenika”, najavljuju organizatori ove sajamske manifestacije.

Inače, u Novom Sadu je su počeli Međunarodni sajam lova, Sajam ekologije. Sajam turizma traje od četvrtka do subote, 5. oktobra, a Sajam sporta do nedelje, 6. oktobra.

Pojedinačne ulaznice za Međunarodne sajmove LORIST koštaju 300 dinara, a za organizovane posete u grupama većim od 15 osoba, kao i za đake, studente i penzionere 200 dinara.

Porodični dan je petak, 4. oktobar kada cela porodica sa decom do 16. godina, Sajam može da poseti uz jednu ulaznicu kupljenu za 300 dinara.