U Boru pet novozaraženih, četiri osobe se oporavile od kovida-19

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok”, u prethodna tri dana na teritoriji grada Bora zabeleženo je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok su se četiri osobe oporavile. Virus je trenutno aktivan kod 24 osobe iz Bora, pokazuju zvanični podaci.

Na današnjoj konferenciji za medije rečeno je da su od pet novih slučajeva zaraze, dve osobe sa prebivalištem u Boru, dok žive i rade u drugim gradovima.

Novozaraženi su sa blagom kliničkom slikom i nalaze se u kućnoj izolaciji.

U Kovid ambulanti je u prethodnom periodu došlo do blagog povećanja broja pregleda, a radi se o pacijentima sa povišenom temperaturom koju prati kašalj.

“Evidentan je blagi porast pregleda i u kovid abulanti i u bolnici. Mislim da moramo više voditi računa i poštovati mere koje je propisao Krizni štab Vlade RS, a koje sprovodimo i mi na lokalu. Socijalna distanca nošenje maski, naročito u zatvorenom prostoru, treba da se podrazumeva. To je naša preporuka jer time štitimo sebe i zdravlje naših najbližih”, rekla je na konferenciji za medije direktor borskog Doma zdravlja dr Vesna Radosavljević.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru nalazi se desetoro bolesnika, od kojih je sedmoro pozitivno na virus, dok se za dvoje čekaju rezultati testiranja.

Da podsetimo, od početka pandemije, na teritoriji grada Bora zabeleženo je 317 slučajeva virusa, 285 osoba se oporavilo, dok je osam, nažalost, izgubilo bitku sa virusom.