U subotu akcija uređenja igrališta na Starom selištu, „Glasno za omladinu“ poziva Borane da im se pridruže

Udruženje „Glasno za omladinu“ organizovaće u subotu 10. oktobra volontersku akciju uređenja dečijeg igrališta u naselju Staro selište pod nazivom „Glasno za parkove“.

U okviru projekta „Šta nam teško“ udruženje „Glasno za omladinu“ prošle godine je uredilo prostor na Malom stadionu, dok su ove godine odlučili da novi, lepši izgled daju dečijem igralištu kod raskrsnice ulica Vase Pelagića i Timočke.

„Dobili smo dozvolu od Gradske uprave, a u pomoć će nam priteći i JKP 3. oktobar koji će biti zadužen za ravnanje terena, postavljanje klupica i kante za smeće.
Naš zadatak je da ga ogradimo i zasadimo stablo. Na taj način parkić će dobiti potpun izgled i biće bezbedan za mališane koji provode svoje vreme u ovom parkiću.
Pozivamo sve komšije da nam se pridruže u sređivanju parkića, jer zajedno smo jači“, kaže Vladimir Stojičević iz udruženja „Glasno za omladinu“.

Planirano je da svojevrsna radna akcija bude održana u subotu 10. oktobra sa početkom u 10 časova, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Akcija se realizuje u okviru konkursa „Šta Nam Tesko“, koji sprovode Mladi istraživači Srbije, zajedno sa partnerima Pokret gorana Vojvodine iz Sremskih Karlovaca, Tim 42 iz Leskovca, CeGraD iz Obrenovca i EmPower iz Požege, a koji je deo većeg projekta pod nazivom „Nacionalni program volontiranja mladih Mladi su zakon 2020“ finansiranog od strane Ministarstva omladine i sporta.