Udurženje obolelih od multipla skleroze iz Bora primilo donaciju od bajkera iz Roling Vilsa

Svetski dan obolelih od multipla skleroze (MS) u Boru je obeležen donacijom Moto kluba „Roling Vils”, koji je Udruženju obolelih od multipla skleroze iz Bora, za potrebe kreativne radionice koja je jedan od izvora prihoda udruženja, obezbedo stolice kako bi članovi mogli nesmetano da se bave aktivnostima.

Trenutno u udruženju ima 58 osoba obolelih od MS-a, a kako kako kaže predsednik Udrženja obolelih od multipla skleroze iz Bora, Miloš Milenković, u Boru ima još toliko obolelih koji se iz nekih njima poznatih razloga ne prijavljuju, mada bi im, dodaje, to značilo jer bi na taj način ušli u republički registar i došli do odgovarajuće terapije, za šta je država sada izdvojila veća finansijska sredstva.

„Ovaj dan obeležavamo uz pomoć bajkera iz Moto kluba „Roling Vils” koji su nam donirali stolice za našu kreativnu radionicu. Takođe, oni će se provozati gradom sa našim obeležjima i na taj načini proširiti svest o obolelima, odnosno o tome da i mi postojimo i da smo članovi društva. Nama to mnogo znači jer se svest ljudi o nama povećava i dolazimo do nekog poštovanja kog nije bilo ranije. Trenutno nam je najneophodnija pristupačnost institucijama jer ova bolest nema određenu invalidnost, već ima preko dve hiljade formi MS-a koje nisu iste, što znači da svako ima različite potrebe”, objašnjava Milenković.

Goran Jelenković iz Moto kluba „Roling Vils” kaže da su se na sprovođenje ove akcije odlučili kako bi pokazali ljudima da i oboleli od MS-a postoje i da su članovi zajednice, te da, na taj način, obeleže Svetski dan obolelih od multipla skleroze.

„Novac za donaciju stolica za njihovu krativnu radionicu smo izdvojili iz sopstvenih sredstava. Tu smo za sve građane grada Bora, za svakog kome treba pomoć ili bilo šta drugo. Gledamo da pravimo što više ovakvih akcija, kao što je prošle godine bila akcija podele paketića deci iz Mozaika”, ističe Jelenković.