Ujedinjena opozicija Bora: Tragedija u školama i zdravstvu posledica decenijskog propadanja

Ujedinjena opozicija Bora danas je održala konferenciju za medije povodom nedavnih tragičnih događaja u kojima je izgubljeno 17 života. Izrazili su najdublje žaljenje i podršku porodicama žrtava, ali su istovremeno naglasili da se situacija u Srbiji ne sme ignorisati.

Na konferenciji su upozorili na lošu situaciju u obrazovanju, zdravstvu, kao i u javnim preduzećima i ustanovama.

„Prosvetni radnici odavno upozoravaju na izuzetno lošu situaciju u obrazovanju koje se godinama unazad urušava. Bilo je pitanje trenutka kada će se tragedija desiti. U školama se promovišu kriminalci, mafijaši i opskurni likovi. Nastavnici su obespravljeni i nemoćni. Direktori se postavljaju po političkom nalogu. Na sve vapaje prosvetara niko iz Ministarstva obrazovanja nije reagovao“, poručuju iz Ujedinjene opozicije Bora.

Iz ove političke opcije poručuju da u javnom sektoru radnici nisu u mogućnosti da se bave svojim poslom, već su primorani da agituju i botuju zarad bedne nadoknade, dok stranački postavljeni direktori obespravljuju zaposlene.

Ujedinjena opozicija Bora smatra da ova dva nesrećna događaja nisu posledica zapadnih vrednosti, već su rezultat „trovanja nacionalnih frekvencija i uzurpacije svih poluga vlasti od strane jednog čoveka za promociju SNS vlasti“.

„Jedini način da se ovo zaustavi, da se Srbija vrati na put normalnog funkcionisanja i razvoja jeste smena ovog nenarodnog režima. Godinama smo upućivali apele, predlagali da se zakoni i Ustav primenjuju, ali je bahata vlast sve to ignorisala i sve podredila goloj samovolji“.

Ujedinjena opozicija Bora poziva na smenu aktuelne vlasti predvođene Aleksandrom Vučićem, „kako bi se sprečilo dalje srozavanje i propadanje celog društva“.