Ukidanjem vanredne situacije u Boru, kafići i lokali radiće do ponoći

Štab za vanredne situacije u Boru doneo je zaključak kojim predlaže gradonačelniku Aleksandru Milikiću da se ukine vanredna situacija u Boru.

Konačno ukidanje vanredne situacije u Boru, koje se očekuje nakon odluke gradonačelnika Aleksandra Milikića, neće doneti velike promene kada je reč o epidemiološkim merama. Najveća promena biće radno vreme kafića i lokala koje će, umesto do 21 sat, biti produženo do ponoći.

„Mi smo uputili zaključak kojim predlažemo da se ukine vanredna situacija na teritoriji našeg grada i nadamo se da će odlukom gradonačelnika to biti i omogućeno. To znači da će nakon ukidanja vanredne situacije posebne mere obuhvaćene članom 13. u Uredbi o merama sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti Kovida 19 prestati da važe, a one se, između ostalog, odnose i na ograničeno radno vreme u ugostiteljskim objektima, kao i na broju okupljanja ljudi na javnim mestima. Svakako su i dalje na snazi republičke epidemiološke mere, a ukidanje vanredne situacije ne znači i opuštanje“, rekao je zamenik komandanta Štaba Danijel Aleksić.

Imajući u vidu da je epidemiološka situacija u Boru okarakterisana i dalje kao nesigurna, preporuka Štaba za vanredne situacije je da se i dalje nose maske u zatvorenim prostorima, javnom saobraćaju, kao i da se drži distanca od dva metra u zatvorenim prostorima.

Imajući u vidu da je tokom juna najavljen veći broj proslava matura, ostaje da se vidi na koji način će nadležne službe tolerisati ovakve događaje.

Ukidanje Vanredne situacije očekuje se u toku sutrašnjeg dana.