Uređen dečiji parkić kod vrtića “Crvenkapa” u Boru, dar kompanije “Ziđin”

Kompanija “Srbija Ziđin Koper” (Serbia Zijin Copper) donirala je 4.000.000 dinara za uređenje igrališta kod vrtića “Crvenkapa” u Boru.

Najmlađi Borani dobili su moderan kutak za razonodu i razvijanje motorike, izgrađen po najnovijim bezbedonosnim standardima.

Iz “Ziđina” ističu da će nastaviti sa društveno odgovornim akcijama usmerenim ka razvijanju lokalne zajednice.

Kompanija je prošle godine Predškolskoj ustanovi „Bambi“ donirala dostavno vozilo, a gradskoj bolnici poklonila je savremeni uređaj za razbijanje kamena u bubregu. U jeku epidemije koronavirusa donirano je građanima Bora i Majdanpeka 100.000 zaštitnih maski.

Zamenik generalng direktora “Srbija Ziđin Kopera” Simon Ling istakao je zadovoljstvo što u ime kompanije prisustvuje ceremoniji povodom završetka radova i dodao da mu je drago što vidi moderno dečije igralište koje ga, kako je rekao, podseća na njegovo detinjstvo.

“Deca zaslužuju posebnu pažnju, jer su nada lokalne zajednice i budućnost zemlje. Zbog toga, pre svega, treba da im obezbedimo bezbrižno detinjstvo. Mališanima vrtića „Crvenkapa“, ali i ostaloj deci, želim u ime kompanije bezbrižne i radosne dane na
ovom lepom igralištu”, kazao je Ling.

Gradonačelnbik Bora Aleksandar Milikić je rekao da je parkić uređen na zajedničku inicijativu grada Bora i kompanije “Ziđin” i da predstavlja dobar primer odgovornog ponašanja privrede prema lokalnoj zajednici.

“Ovo najsavremenije i po evropskim standardima uređeno igralište samo je jedno u nizu parkova i igrališta za decu koje je grad uredio za svoje najmlađe sugrađane, a ovog puta uz pomoć kompanije “Ziđin” koja investira kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou.

Siguran sam da ćemo i narednih godina zajedno ulagati u podizanje kvaliteta života naših sugrađana.

Grad će nastaviti da ulaže u parkove za decu i igrališta čime ćemo omogućiti našim najmlađima prostore na kome mogu da kvalitetno provode svoje vreme, kazao je Milikić.

Prema rečima gradonačelnika, u narednim danima, kada to vremenski uslovi dozvole, radnici Javnog komunalnog preduzeća “3. oktobar” urediće i prostor oko dečijeg igrališta.