WebDan 2017 protekao u mnoštvu pozitivnih iskustava

WebDan konferencija posvećena internet preduzetništvu, nakon Zaječara, održana je i u Boru. Uz ovogodišnji izuzetak da WebDan gostuje u Boru i Zaječaru, konferenciju je obeležilo i mnoštvo novih pozitivnih stvari koje se realizuju u ova dva grada istočne Srbije – otvaranje coworking prostora u Zaječaru i IT centra u našem gradu.

Foto: Bor 030

Bogat program su upotpunili i nekoliko inostranih predavača koji su govorili o preduzetništvu u regionu i korišćenje interneta kao alata za postizanje uspeha, bilo da radite za neku kompaniju ili kao freelenser.

Konferencija internet preduzetništva i ove godine ima cilj da pomogne onima koji su početnici ali i onima koji se već bave web biznisom, da čuju neke motivacione priče i savete kako bi svoj posao usavršili.

Foto: Bor 030

WebDan više nije samo konferencija već je definitivno postala jedna aktivna priča koja se dešava u toku cele godine jer se održavaju radionice iz dizajna, web marketinga i programiranja. Zaljubljenici u IT se, takođe, mogu prijaviti i postati članovi udruženja WebDan.

Foto: Bor 030

„Kroz mnogo lepih stvari koje će se tek dešavati u Boru ćemo mnogo češće održavati radionice na različite teme i to je budućnost WebDana. Cilj svega ovoga, od pre četiri godine kada je WebDan počeo sa svojom tradicijom, jeste da što više mladih uđe u priču oko IT, da otvaraju svoje agencije, da rade iz Bora za strance i da ljudi sami sebi stvore posao, jer u IT-u potražnja za zaposlenjem zaista postoji. Ipak smo mi mala sredina i sve ovo što je do sada WebDan uradio je ogroman uspeh i pomak za sve što je ikada bilo vezano za IT u Boru“, izjavio je Miloš Petrović, organizator WebDana.

U saradnji sa ekipom Timočkog omladinskog centra (TOC) iz Zaječara, koja je i strateški partner konferencije, po prvi put je WebDan putovao u drugi grad, što je i najveća promena u organizaciji do sada. Ovime je ispunjena misija sa početka cele ove priče da se WebDan aktivira u celoj istočnoj Srbiji.

Foto: Bor 030

„TOC tim radi na otvaranju coworking prostora u Zaječaru – prostora za zajednički rad i delovanje. Prostor će biti u centru grada, na osmom spratu nekadašnje zgrade Timogradnje. Na 220 kvadrata moderno opremljenog prostora, sa brzim internetom, moći će da radi 50-tak osoba. Prepoznali smo trend koji se već dešava u svetu, da mladi, uz minimalne troškove, podele prostor sa drugim kreativcima. Tu se može stvoriti i neka nova ideja ili čak proteći neki novi projekat“, rekao je između ostalog Ivan Živković, koordinator TOC-a.

Foto: Bor 030

Trećeg dana konferencije, uz neformalno druženje na Felix Romuliani pored Zaječara, biće prikazano kako se informaciono-telekomunikacione tehnologije mogu iskoristiti u promociji turizma i koliko je uopšte bitno pratiti razvoj tehnologije.

Konferenciju WebDan 2017 realizovali su udruženje WebDan i Timočki omladinski centar uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.