Zavidan uspeh učenika Tehničke škole na republičkom takmičenju

0
73

Na Ekološkoj nacionalnoj Olimpijadi, održanoj pre desetak dana u Boru, učenice IV godine Tehničke škole osvojile su dva druga i jedno III mesto na Republičkom takmičenju u konkurenciji od 35 učenika iz cele Srbije.

ucenici-ts

Pešić Maja, nastavnik hemijske grupe predmeta u Tehničkoj školi, rekla je da je sva zasluga pripala učenicama a da su mentori bili samo podrška.

“Predmet “Održivi razvoj” je prvi put ove godine uvršćen u takmičenje, što je možda bila olakšica našim učenicama obzirom da ovaj predmet već imamo u školi. Ponosna sam na njih i na celokupni rezultat i smatram da je zasluga njihova jer mi nismo bile tamo da im pomognemo već su same sve naučile”, napomenula je Maja Pešič.

Jelena Svetozarević, učenica IV godine Tehničke škole, obrazovni profil “Tehničar za reciklažu” osvojila je II mesto na republičkom takmičenju Nacionalne ekološke Olimpijade.

“Tema je bila Ekologija, konkurencija jako velika, 35 učenika i smatram da je ovaj moj uspeh veliki, kako za mene tako i za školu. Od samog upisa me je zanimala ekologija, zaštita životne sredine, reciklaža. Ova nagrada je obeležila moj rad u ovoj školi”, rekla je Jelena Svetozarević.

Gordana Buđelanović učenica IV godine obrazovnog profila “Tehničar za zaštitu životne sredine” osvojila je III mesto.

“Na takmičenju nije bilo naporno jer smo veći deo učili u školi. Mi smo ovo uradile zbog nas i naše škole. Zadovoljna sam rezultatom. Prošle godine na ovom takmičenju sam osvojila I mesto, a na Letnjoj ekološkoj Olimpijadi II mesto. Smatram da  je priroda naš dom i nju moramo da očuvamo jer smo mi ti koji treba da probudimo ekološku svest i da sačuvamo to što nam je prirodom dato”, izjavila je Gordana.

II mesto na Ekološkoj nacionalnoj Olimpijadi osvojila je i Aleksandra Krstić, takođe učenica IV godine Tehničke škole u Boru. Ona kaže da su mnogo toga naučili u školi i da joj je plan da proširi svoje znanje studiranjem ekologije.

Pelić Veljko i Friezi Melisa, učenici I godine obrazovnog profila “Farmaceutski tehničar za industrijsko / farmaceutsku tehnologiju” osvojili su prvo mesto na okružnom takmičenju i malo im je falilo da se plasiraju na republičkom.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime