Antić: Strateški partner RTB do septembra, nema otpuštanja tri godine

1
456

Strateški partner za Rudarsko topioničarski basen biće izabran najverovatnije u septembru, saopštio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Ministar Antić je izjavio da će do kraja godine biti završena procedura oko izbora strateškog partnera, koji bi do tada trebalo da uplati i prvi deo od 350 miliona dolara, koliki je najmanji iznos za dokapitalizaciju RTB-a.

Već prvog dana od raspisivanja tendera, izjavio je Antić za RTS, četiri kompanije su se javile za otkup dokumentacije.

Ministar je ponovio da je strateški partner najmanje tri godine neće smeti da otpušta zaposlene, njih oko 5.000.

Kako će investicioni ciklus biti daleko veći od tih obaveznih milion dolara, ministar Antić je rekao da očekuje da će zbog toga broj zaposlenih biti i povećan u narednom periodu.

“Tenderom nije predviđeno koliki će biti vlasnički udeo strateškog partnera i to će zavisiti od njihovih ponuda. Struktura tendera je takva da će nam ponuđači dati ponudu koliko za iznos od 350 miliona dolara traže procenta u vlasničkoj strukturi – istakao je Antić i dodao da su ključni elementi za izbor strateškog partnera to koliki će procenat vlasničkog udela tražiti i kakav će imati biznis plan za investicije.

1 KOMENTAR

  1. U opkladi sa Antićem, da do septembra neće ni otvoriti ponude, kamo li dotle da izaberu strateškog partnera. Oni se spremali dve godine za raspisivanje tendera, čije objavljivanje su odlagali za decembar, pa mart, maj,jun, da bi ga na jedvite jade objavili juče !8. juna\2018. godine. Kome li ministar baca maglu u zatvorene oči, Sosi ili Vučiću, možda i šefici Ani?

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime