Auto Aca kupio Autobusku stanicu za 8,2 miliona dinara

Na današnjoj javnoj aukciji za prodaju borske autobuske stanice, pobedila je firma „Auto Aca“ koja je za stanicu ponudila 8,2 miliona dinara. Opština Bor odustala je od nadmetanja na ceni od 7,9 miliona dinara.

Novi vlasnik Autobuske stanice Aca Stevanović, vlasnik firme „Auto Aca“, izjavio je da nema nameru da menja namenu objekta i da će u renoviranje uložiti oko 5 miliona dinara. Prema njegovim rečima stanica će biti u funkciji za dva-tri meseca.

Pored preduzeća „Auto Aca“ za kupovinu je bila zainteresova i lokalna samouprava Opštine Bor, ali je maksimalna cena do koje je opština “išla” bila za 300.000 dinara manja od prvoplasirane ponude.

Stanica u Boru, površine oko 600 kvadrata, prodata je posle 5 neuspelih javnih poziva za prodaju nepokretnosti preduzeća „Borprevoz“ u stečaju.

Agencija za privatizaciju odlučila se da imovinu „Borprevoza“ podeli u tri celine. Jedan deo činili su objekti uprаvne zgrаde, gаrаžа i mаgаcini, čijа je početnа cenа bila 6,2 milionа dinаrа za koje na današnjoj aukciji nije bilo zainteresovanih kupaca.
Drugu celinu činio je objekаt borske Autobuske stаnice, čijа početnа cenа iznosila 4,9 milionа dinаrа, а treću 29 neispravnih аutobusа koje je kupila firma „Fokus risajkling“ iz Smedereva.