Produžen rok za zamenu uličnih svetiljki novim LED sijalicama

Iznos od blizu 200 miliona dinara izdvojen je iz opštinske kase u cilju zamene postojećih uličnih svetiljki novim LED sijalicama, pri čemu je zaključeni ugovor, pored zamene sijalica, uključivao je i farbanje stubova. Međutim, rok za završetak radova na zahtev investitora, a uz saglasnost naručioca, produžen je do polovine avgusta. 

Izmenom ugovora o javnoj nabavci, rok za završetak radova koji su u poslednja 3 meseca izvođeni na rasvetnoj opremi i uličnim svetiljkama u gradu i selima, a na zahtev grupe investitora, biće produžen do 16. avgusta.

Naime, kompanije: Elektromontaža DOO iz Kraljeva, Minel-schreder DOO iz Beograda, Elios SRB DOO iz Novog Sada i Somborelektro iz Sombora podnele su zahtev Opštini Bor za produžetak roka završetka radova, koji bi trebalo da istekne 26. jula.

U  obrazloženju investitora navodi se da su radovi na farbanju stubova bili sprečeni usled nepovoljnih vremenskih prilika, s obzirom na to da je kiša u kontinuitetu padala u periodu od 12.6. do 30.6.2018. godine. Sa druge strane, navodi se i to da su kompanije bile sprečene da izvode radove i na zameni svetiljki, i to zbog kvara na upravljanju javnom rasvetom od 25. maja do 9. juna.

Na osnovu svega navedenog, Opština Bor, kao naručilac posla, saglasila se sa produžetkom roka za završetak radova za 30 dana.