Centar sport za sve “Zmaj” obučava nove borske “nindže”

Borski Centar sporta za sve „Zmaj“, koji već duži niz godina pod instruktažom Jelene Žikić podučava veštinu borbe i života ninjutsu, vrši upis novih članova. Nova grupa izučavanja veštine ninjutsu radiće pod vođstvom instruktora Miše Cvetkovića.

ninjicu-zmaj

“Ninjutsu je tajnovita i misteriozna borilačka veština, koju ljudi danas malo poznaju, jer nije toliko rasprostranjena kao džudo i karate, te je samim tim velika privilegija imati klub koji podučava pravu ratničku borilačku veštinu u svom gradu. Dostupna je i otvorena za svakoga, pa se u njoj lako pronađu i odrasli i deca”, kaže instruktor Cvetković.

Prema rečima Cvetkovića, sama veština je konstruisana tako da, osim same realne borbe i velike primene u samoodbrani, podučava još mnogo toga, kao što je rad sa tradicionalnim oružjem Japana, snalaženje u prirodi, preživljavanje, razvitak snage tela i uma, opšte motorike i samog moralnog i duhovnog stava u životu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6K4ROqj1kwk[/youtube]

“Ceo sistem učenja se sprovodi kroz shvatanje 5 elemenata u koje spadaju: vatra, voda, vetar, zemlja i praznina. Samim tim, postoje i različite vežbe koje će u praktikantima probuditi svih 5 elemenata i uskladiti tako da osoba koja trenira postigne balans sa samim sobom, ali i sa svojom okolinom”, ističe Cvetković.

Nova grupa za ninjutsu sadržaće elemente škole doktora Masaki Hacumi, vrhovnog učitelja i trenutnog nosioca najvećeg zvanja o ovoj veštini.

Treninzi se održavaju utorkom i četvrtak od 20 sati na adresi Bobijeva 13 u Novom gradskom centru.