Još 13 pozitivnih rezultata u Boru, za sada bez ublažavanja mera

U Boru je od 5. avgusta stiglo 13 pozitivnih rezultata na kovid-19, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru i član Gradskog štaba za vanredne situacije.

U istom periodu se još 10 osoba oporavilo, pa je trenutno u Boru zvaničan broj osoba kod kojih je koronavirus aktivan 43.

Dr Joksimović je kazao da se osobe kod kojih je virus potvrđen osećaju dobro sa „umerenom, do srednje teškom kliničkom slikom“. Prema njegovim rečima radi se o pacijentima „srednje“ životne dobi.

„Situacija je stabilna, ali smo mi jutros na sastanku Stručno-operativnog tima Štaba za vanredne situacije grada Bora odlučili da ranije donešene mere ostanu na snazi do daljeg. Broj zaraženih jeste manji nego što je bio, ali svi znamo da tu oscilacije postoje i već sutra ili prekosutra rezultati mogu biti drugačiji“, rekao je dr Joksimović.

On je još jednom apelovao na sve da „vode računa o sebi“ i da se pridržavaju onoga što je više puta ponavljano – držanja fizičke distance, nošenje maski i redovnom pranju ruku.

„Trenutno je 14 pacijenata na grudnom odelenju, od kojih su četvoro pozitivni. Danas je troje testirano i sačekaćemo rezultate dan-dva“, kazao je dr Joksimović.