Kafići i noćni klubovi u Boru dobili novo radno vreme?

Radno vreme ugostiteljskih objekata koji su registrovani kao noćni barovi do sada je bilo od 21 do 02 časa iza ponoći. Kako se navodi u obrazloženju Odluke, ukazala se potreba za njenom izmenom s obzirom na interes preduzetnika i potrebe posetilaca noćnih barova.

opstisko-vece-21032016

Na današnjoj sednici Opštinskog veća prva tačka dnevnog reda bila je odluka o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata na teritoriji borske opštine.

Naime, predlog izmene odluke o radnom vremenu ovih objekata predvideo je da privredni subjekti koji obavljaju zanatsku, trgovinsku i ugostiteljsku delatnost na teritoriji grada Bora rade prema posebnom rasporedu.

Novi predlog odluke predvideo je da trgovinski objekti imaju radno vreme od 06 do 23 časa, zanatski od 08 do 21 čas, ugostiteljski objekti gde se vrši prijem gostiju radili bi od 00 do 24 časa, noćni klubovi od 21 do 05, a ostali ugostiteljski objekti, poput kafe barova, imali bi radno vreme od 06 do 23 časa radnim danima, dok bi vikendom radili do 1 sat nakon ponoći. Novina je i da radno vreme obuhvata i vreme neophodno za sređivanje pazara, što znači da lokal mora biti zatvoren do naznačenog vremena.

Takođe, sledi i usaglašavanje raspona visina prekršajnih novčanih kazni sa odredbama Zakona o prekršajima.