Korona virusom inficirano 66 stanovnika Borskog okruga, opada broj osoba u samoizolaciji

Prema poslednjim podacima, na dan 14. april u Gradu Boru i opštinama Negotin, Kladovo i Majdanpek od kovida-19 obolelo je ukupno 66 osoba.

Novi slučajevi kovida-19 zabeleženi su i u gradu Boru, ali i u ostalim opštinama Borskog okruga, Negotinu, Kladovu i u Majdanpeku.

Sa novih 13 pozitivnih na korona virus na teritoriji Bora broj obolelih narastao je na 50, saopštio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Aleksandar Milikić.

U Kladovu su, takođe, zabeležena dva nova slučaja kovida-19, kod dvojice muškaraca starih 33 i 60 godina. U ovoj opštini je, inače, korona virusom zaraženo ukupno 10 osoba.

U Negotinu su pozitivne na korona virus još tri osobe iz ovog naselja, ali i Prahova i Srbova. Negotin za sada ima pet obolelih od kovida-19.

U Majdanpek je stigla potvrda da je osamdesetdevetogodišnji muškarac iz ovog grada, koji je preminuo od upale pluća u nedelju, pozitivan na korona virusa. Ovo je ujedno i prvi slučaj kovida-19 u ovoj opštini.

U samoizolaciji je, prema poslednjim podacima, najviše osoba u Boru 347, u Kladovu ih je 128, Negotinu 85, a u Majdanpeku 66.