Na Borskom jezeru 14. avgusta  humanitarni sportsko-rekreativni turniri

U okviru “Dana mladih 2021” koji se u Boru održavaju do 26. avgusta, na Borskom jezeru će u subotu biti priređen humanitarni sportsko-rekreativni turniri.

U subotu, 14. avgusta na Borskom jezeru sa početkom u 9 časova, u okviru “Dana mladih” biće  organizovani humanitarno sportsko – rekreativni turniri. Zainteresovane ekipe mogu da se nadmeću u odbojci na pesku, košarci i fudbalu.

Prijave za učešće su u toku pozivom na telefon broj 061/16 85 110, a primaju se i na sam dan turnira na plaži Tropski bar na Borskom jezeru.

U 19 časova na Jezeru će početi i javni čas joge koji organizuje Tim kreativnih ideja.

“Program za mlade u Boru se u ovom periodu organizuje sada već 10 godina zaredom. Počelo je kao obeležavanje Dana mladih, pa programima od po nekoliko dana, pa zatim čitave nedelje posvećene mladima. Sada je već to program od 15 dana koji organizujemo tokom avgusta”, kaže Srećko Zdravković, član Gradskog veća.

Manifestaciju “Dani mladih” organizuje Kancelarija za mlade, Dom omladine Bor, Srbija u pokretu, Alternativa Bor, maratonac Janko Janićijević, ali i Tim kreativnih ideja, Romska inicijativa mladih, Ustanova “Centar za kulturu grada Bora”, borski ZOO vrt i Grad Bor.

Javni gradskim prevozom zainteresovani da učestvuju u programu ili ga prate mogu da dođu autobuskom linijom Bor – Jezero koja saobraća u 7 sati i 30 minuta i u 10 časova.

U okviru programa u ponedeljak, 16. avgusta u 19 časova na platou ovdašnjeg Doma kulture posetioci mogu da uživaju u dečjoj predstavi “Kad su deca kući sama”, a u četvrtak, 18. avgusta i u ostvarenju “Dorine avanture”, takođe od 19 časova na platou.

U nedelju, 22. avgusta od 18 do 23 časa biće održano veče animiranog filma, a u ponedeljak, 23. avgusta od 10 do 20 časova svima koji žele da obiđu Zoološki vrt biće omogućeno da to u okviru Otvorenih vrata učine beslatno.

Za 24. avgust u 18 sati je planirana konferencija o unapređenju zapošljivosti mladih “Uspešan mladi preduzetnik”, za 25. avgust u 19 časova prezentacija mobilne aplikacije za društveno organizovanje “Story of change”, a za 26. avgust u podne otvaranje Savetovališta za mlade.