Obeležen Dan Tehničke škole u Boru [FOTO / VIDEO]

1
144

Prigodnim programom, u prisustvu mnogobrojnih zvanica, učenici i nastavnici Tehničke škole obeležili su svoj dan i 71. godišnjicu postojanja i rada.

U periodu između dva dana škole dosta je urađeno, kako u unapređenju same nastave, tako i na polju same promocije škole, što je donelo i bolje upisne rezultate.

“Pohvalio bih sve učenike i nastavnike ove škole jer su oni svojim rezultatima doprineli da ova škola bude jedna od najboljih. Na republičkom takmičenju iz hemije osvojili smo ekipno drugo mesto, a imali smo zapažene rezultate i na drugim takmičenjima. Upis nam je bio uspešan, što je upravo rezultat malopre pomenutih uspeha. Upisali smo ove godine čak 35 đaka više u odnosu na prethodnu godinu. Veliko je interesovanje đaka za treći stepen. Uveden je nov smer Operater za preradu metala i jako je veliko interesovanje za taj smer, jer se na njemu nastava odvija po dualnom sistemu, u saradnji sa kompanijom RTB Bor, koja je naš strateški partner i tu je na snazi praktična nastava u borskom basenu. Kroz tri godine ovi učenici biće osposobljeni za sve poslove u metalurškom delu basena. Njima ćemo ponuditi i besplatan upis četvrtog stepena. Tu su i naši ostali smerovi koji su atraktivni ne samo za decu iz Bora, nego i za decu iz Borskog i Zaječarskog okruga”, ističe Vladimir Stanković, direktor Tehničke škole u Boru.

U međuvremenu, ispunjeno je jedno obećanje koje je dato prošle godine na proslavi Dana škole.

“Generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski je prošle godine obećao posao za učenike naše škole. Ove godine je jedan broj učenika naše škole, koji nije nastavio školovanje, njih desetak, dobilo posao u ovoj kompaniji”, dodaje Stanković.

Pored ovoga, učenici i nastavnici učestvuju i na mnogim domaćim i međunarodnim projektnim konkursima, ali i u programima koje raspisuje Ministarstvo prosvete i nauke Vlade republike Srbije.

Na svečanoj priredbi su uručene i nagrade autorima najboljih literarnih i likovnih radova sa konkursa koji je raspisan povodom Dana Tehničke škole.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Tekst je deo projekta “Borski omladinski žurnal” koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]

1 KOMENTAR

  1. Najiskrenije cestitke….Moj stari je zavrsio ovu slolu…..jos dok se zvala ..Tehnikum…odmah posle Drugog svetskog rata koliko se secam….I sada djak ima…88 godina…Bilo bi dobro da Tehnicka skola ima neki BAR NEKI …pa makar i najkraci…SPISAK STA SU SVE NAPRAVILI…KAKVE SU SVE PROJEKTE VODILI… U KAKVIM SU SVE PROJEKTIMA UCESTVOVALI…oni koji su sticali i tehnicko i opste znanje i kulturu…u njenim klupama….I sta je sve OSTALO IZA NJIH…To bi bio pravi spisak za NEVEROVANJE rodjenim ocima ……..Ali tu tematiku bi mogli da razumeju samo oni koji imaju bar elementarno znanje o realnim, trodimenzionalnim stvarima….i vrednostima….Znaci nista …..rijaliti,starlete,starletani,cajke i pevaljke i pevalji,autfiti, prsinzi,i ostali rejtinzi….,politikanti i ostali foliranti… I nista… stranacki… kordinatori, multiplikatori ,multipraktici,analitici,akceleratori i vibatori, poverenici,namestenici, urodjenici….i ostale najvaznije teme i eksperti….Znaci samo rad…i rezultati…Nista prazne pricice,vacarenje …i sibicarenje..

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here