Obeležen Dan Tehničke škole u Boru [FOTO / VIDEO]

Prigodnim programom, u prisustvu mnogobrojnih zvanica, učenici i nastavnici Tehničke škole obeležili su svoj dan i 71. godišnjicu postojanja i rada.

U periodu između dva dana škole dosta je urađeno, kako u unapređenju same nastave, tako i na polju same promocije škole, što je donelo i bolje upisne rezultate.

„Pohvalio bih sve učenike i nastavnike ove škole jer su oni svojim rezultatima doprineli da ova škola bude jedna od najboljih. Na republičkom takmičenju iz hemije osvojili smo ekipno drugo mesto, a imali smo zapažene rezultate i na drugim takmičenjima. Upis nam je bio uspešan, što je upravo rezultat malopre pomenutih uspeha. Upisali smo ove godine čak 35 đaka više u odnosu na prethodnu godinu. Veliko je interesovanje đaka za treći stepen. Uveden je nov smer Operater za preradu metala i jako je veliko interesovanje za taj smer, jer se na njemu nastava odvija po dualnom sistemu, u saradnji sa kompanijom RTB Bor, koja je naš strateški partner i tu je na snazi praktična nastava u borskom basenu. Kroz tri godine ovi učenici biće osposobljeni za sve poslove u metalurškom delu basena. Njima ćemo ponuditi i besplatan upis četvrtog stepena. Tu su i naši ostali smerovi koji su atraktivni ne samo za decu iz Bora, nego i za decu iz Borskog i Zaječarskog okruga“, ističe Vladimir Stanković, direktor Tehničke škole u Boru.

U međuvremenu, ispunjeno je jedno obećanje koje je dato prošle godine na proslavi Dana škole.

„Generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski je prošle godine obećao posao za učenike naše škole. Ove godine je jedan broj učenika naše škole, koji nije nastavio školovanje, njih desetak, dobilo posao u ovoj kompaniji“, dodaje Stanković.

Pored ovoga, učenici i nastavnici učestvuju i na mnogim domaćim i međunarodnim projektnim konkursima, ali i u programima koje raspisuje Ministarstvo prosvete i nauke Vlade republike Srbije.

Na svečanoj priredbi su uručene i nagrade autorima najboljih literarnih i likovnih radova sa konkursa koji je raspisan povodom Dana Tehničke škole.

[box type=“info“ align=““ class=““ width=““]Tekst je deo projekta „Borski omladinski žurnal“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]