Objavljen tender za RTB Bor: Strateški partner dokapitalizacijom od 350 miliona evra

Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za izbor strateškog investitora za Rudarsko-topioničarski basen Bor.

Vlasnik udela u RTB Bor dokapitalizacijom od najmanje 350 miliona dolara može postati ona kompanija kojoj su eksploatacija i proizvodnja bakra, ostalih obojenih i plemenitih metala pretežna delatnost u poslednjih 10 godina i koja je prošle godine ostvarila prihod od najmanje pola milijarde dolara, s tim da konkuriše do 20.avgusta do 12 sati, a zajedno sa ponudom, dostavi uplatu depozita ili prvoklasnu bankarsku garanciju od milion dolara.

Kako je definisano javnim pozivom objavljenim na sajtu RTB-a Bor i u dnevnom listu „Politika“, strateški partner može domaće ili strano pravno lice, kao i konzorcijum koji je nastao udruživanjem radi strateškog partnerstva, uz uslov da se ugovorom o konzorcijumu odredi njegov nosilac i da on ima najmanje 51 odsto učešća u konzorcijumu.

Ministarstvo privrede Republike Srbije pozvalo je danas sve zainteresovane za učešće u postupku privatizacije RTB-a Bor da podnesu prijave za izbor strateškog investitora.

Ukupna vrednost novčanog kapitala RTB Bor je 2,3 milijarde dinara.  Interesovanje za ovaj kolektiv do sada je pokazalo 11 kompanija iz Kine, Turske, Rusije, ali i Kazastansko-evropski konzorcijum.

Javno poziv za izbor strateškog investitora za RTB Bor biće objavljen 20.juna u „Fajnenšl Tajmsu“.