Od danas u istočnoj Srbiji samo digitalni TV signal

0
137

Analogni predajnici na planinama Tupižnica i Deli Jovan, odakle TV prijem imaju stanovnici istočne Srbije, danas su isključeni. Današnjim radnjama prešlo na potpuno digitalno emitovanje televizijskog signala u ovom delu Srbije.

televizija

Pored analognih repetitora u istočnom delu zemlje isključeni su i predajnici u zoni Rudnik – Crni vrh i Tornik – Ovčar.

Državna sekretarka u tom ministarstvu Tatjana Matić i vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća “Emisiona tehnika i veze” Branko Gogić, pustili su u rad digitalne predajnike u emisionoj stanici „Ovčar“.

Gledanje isključivo digitalne televizije omogućeno je građanima Šumadije, Pomoravlja, istočne Srbije i Zlatiborskog kraja.

“Posle isključenja analognog signala u ovim područjima, a zahvaljujući emitovanju digitalnog signala, građani će imati kvalitetniju sliku i ton, veći izbor sadržaja, mogućnost izbor prevoda i titlovanje sadržaja”, saopštenju iz MTTT.

Pored programa sa nacionalnom pokrivenošću emitovaće se 12 lokalnih i regionalnih TV stanica u zoni raspodele Deli Jovan, sedam lokalnih i regionalnih TV stanica u zoni raspodele Rudnik – Crni vrh Jagodina, 13 u zoni raspodele Tornik-Ovčar i osam u zoni raspodele Tupižnica.

(Tanjug / Bor030)

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime