Opština Bor podržava osnivanje Omladinskog centra, sporna lokacija i finansiranje

2
39

Povodom inicijative koju je Opštinskoj upravi juče podnelo udruženje “Srbija u pokretu” za osnivanje Omladinskog centra saopštenjem se oglasilo Opštinsko veće.

Saopštenje Opštinskog veća Opštine Bor prenosimo u celosti:

Inicijativa “Mladi u centru“ pokrenuta od strane udruženja građana „Srbija u pokretu“ u kojoj se traži osnivanje Omladinskog centra podneta je Opštini Bor u četvrtak, 5. oktobra.

U prethodnom periodu članovi Opštinskog veća bili su u kontaktu sa predstavnicima udruženja i sa njima obavili razgovore, na kojima, osim zahteva za osnivanjem Omladinskog centra, nije postojao ni plan ni program za formiranje istog, kao ni održivost projekta i način finansiranja.

Objekat koji je predložen od strane udruženja, Dom kulture, nije bio prihvatljiv jer se u prostorijama Doma kulture koje su u vlasništvu opštine nalaze Turistička organizacija, Narodna biblioteka, Muzej rudarstva i metalurgije i ŠRIF. Predlog lokalne samouprave koji, napominjemo, nije naišao na dobar prijem kod članova udruženja, bio je da se zgrada bivšeg TS-a adaptira i nameni za potrebe Omladinskog centra.

Ova ideja potekla je od članova projektnog tima opštine Bor, sa namerom da se preko evropskih fondova dobiju sredstva za adaptaciju i renoviranje budućeg Omladinskog centra. Shodno tome Direkciji za imovinu Republike Srbije podnet je zahtev da se objekat uknjiži na Opštinu Bor, kako bi bio priveden nameni.

Niti jednog trenutka lokalna samouprava nije rekla ne inicijativi za formiranje Omladinskog centra, čak su preduzeti određeni koraci ka tom cilju, tako da nas jučerašnji performans navodi na sumnju da iza svega postoji neka vrsta skrivene namere, s’obzirom da su zanemarene sve aktivnosti koje je lokalna samouprava sprovela na realizaciji ideje osnivanja Omladinskog centra.

Opština Bor, kao odgovorna lokalna samouprava, istrajna je u nameri da realizuje ideju Omladinskog centra, podržava aktiviranje mladih u realizaciji svojih ideja i otvorena je za svaki vid saradnje. Lokalna samouprava kroz Kancelariju za mlade finansira programe podrške mladima, kao i njihovo aktivno učešće u sprovođenju istih.

2 KOMENTARA

  1. Bivsi TS je vrh lokacija i objekat koji se uz malo mastovitosti moze preurediti u mesto gde bi se mladi okupljali i druzili po svim pitanjima koji ih se ticu , verujem da bi mnogo dobronamernih ljudi , privatnici pa i RTB Bor nasli sredstva da se ta zapustena lokacija vrati u punom sjaju . Takodje bih rekao da je i nekadasnji dom kulture odlicno mesto za kancelariju organizacije i ne razumem zasto se trzisna inspekcija nalazi tu a ne negde drugde , prostorije bivse diskoteke pa ako hocete i televizije koja koliko znamo sada ima vlasnika tj privatna je . E da pa i neke stranke se tu muvaju i imaju svoje prostorije.

  2. Izbacimo SPS iz Doma kulture , izbacimo trzisnu korumpiranu inspekciju , izbacimo televiziju koja je privatizovana i nema vise nikakvu funkciju u obavestavanju naroda a vec su dokazali bezumnu pristrasnost vladajucem rezimu .

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here