Panel diskusija: Kako je povezano zagađenje vazduha i rizik od COVID-19?

3
510

Online panel diskusija “Zagađenje vazduha i COVID-19” koju organizuje Beogradska otvorena škola uz podršku Britanske ambasade u Beogradu biće održana u ponedeljak, 16. novembra, sa početkom u 12 časova na platformi ZOOM.

Na panelu će biti reči o stanju kvaliteta vazduha u Srbiji i kako zagađenje vazduha utiče na javno zdravlje, kao i da li postoji povezanost između zagađenja vazduha i rizika od COVID-19.

“Zagađenje vazduha je jedan od najvećih izazova u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji. Poslednjih par nedelja svedoci smo naglog porasta zagađenja u praktično svim većim gradskim sredinama u Srbiji, tako da je ova tema ponovo dospela u fokus građana, medija, institucija i stručne javnosti. Budući da je ovu godinu obeležila pandemija globalnih razmera, posebnu pažnju javnosti pobuđuje tema uticaja zagađenja vazduha na javno zdravlje stanovništva. Sve veći broj naučnih radova fokusira se na pitanje da li dugoročna izloženost stanovništva zagađenju vazduha povećava rizik od bolesti COVID-19. Želimo da iskoristimo ovaj trenutak, u kojem je primetan porast zagađenja, interesovanja za ovu temu, kao i zabrinutosti za javno zdravlje kako bismo otvorili sveobuhvatan dijalog svih aktera u društvu na ovu temu, u cilju bolje informisanosti i pomaka ka rešenjima”, kažu organizatori.

Na panelu će govoriti Dominik Neil iz Britanska ambasada u Beogradu, Branislava Matić Savićević – Institut za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, Srđan Kukolj – ekspert za životnu sredinu i javno zdravlje i Ognjan Pantić – Beogradska otvorena škola.

Panel diskusiji možete pristupiti na adresi: https://bit.ly/Zagadjenje-vazduha-i-COVID-19

3 KOMENTARA

 1. Stvarno? Britanci zabrinuti za nase zdravlje?
  A odkad to?
  Od kad se Borsko zlato i bakar ne prodaju vise u Londonu nego koncentrat u vagone pa na daleki istok pravac Kina.

 2. 😀. Cemu tolika nervoza i briga? Znaci,samo opusteno…
  Pa neka drugi panel o ovoj istoj temi naprave i Kinezi. I ko ima bilo sta protiv toga, i ko im brani. Niko. 😀 Inace jos anticko, opstepoznato i zapisano u antickoj Grckoj pre vise hiljada godina, pravilo glasi:
  ,,Nije vazno KO kaze, nego STA kaze.,, I samo zato samo opusteno, i bez nervoze…
  Jer je uzaludna. I to pravilo ce uskoro vaziti i u GRADU Boru.
  Koji je inace Srbiji ,Evropi u 21.veku.😀 I pozdrav iz 🚞

 3. osim ako na panelu nece da razgovaraju o tome koliko ce ruskih fotokataliticki preciscivaca da uvezu nema poente. …

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime